Ηλιόπουλος: Το παρακράτος Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές

Ηλιόπουλος: Το παρακράτος Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές

«Το παρακράτος Μητσοτάκη δεν θα αποφύγεινα λογοδοτήσει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ.

«Το βασικό άγχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η συγκάλυψη. Στις 29 Ιουλίου υπήρξε επιστολή από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά η οποία ρωτούσε για το Predator και τις παρακολουθήσεις και η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας και είναι καλό η Κομισιόν να μην ασχοληθεί περαιτέρω», υπογράμμισε. Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση δεν διέψευσε το χθεσινό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ότι δόθηκε κεντρική εντολή στην ΕΥΠ να προχωρήσει σε καταστροφή υλικού των παρακολουθήσεων».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη μιας αντικειμενικής ευθύνης», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη, κάνοντας βέβαια το παράδοξο να προσπαθήσει να περιορίσει αυτήν την ευθύνη σε δύο διορισμένα από αυτόν πρόσωπα, στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και στο γενικό γραμματέα του, τον κ. Δημητριάδη, αρνούμενος ότι ο ίδιος έχει πολιτική ευθύνη», σημείωσε επίσης.

«Μου προκαλεί επίσης πολύ μεγάλη εντύπωση ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μπλοκάρει την ακρόαση του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρμόδια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που θα συζητήσει το θέμα των παρακολουθήσεων. Τι ακριβώς φοβούνται;», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σήκωσε πολύ ψηλά το θέμα αυτό ήδη από όταν έγινε γνωστή η υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Όταν η κυβέρνηση βάζει την ΕΥΠ να παρακολουθήσει έναν άνθρωπο που κάνει ερευνητική δημοσιογραφία και αποκαλύπτει κυβερνητικά-τραπεζικά σκάνδαλα, είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Όταν η Καθημερινή αναφέρει ότι παρακολουθούνται άλλα επτά πολιτικά πρόσωπα και η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει, αυτό δείχνει ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του παγόβουνου».

Ερωτηθείς ως προς τις εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η μέση τιμή της μεγαβατώρας είναι στα 697 ευρώ –από τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη- ενώ στην Ισπανία είναι στα 187». «Δεν έχει συμβεί κάποιο θαύμα. Στην κρίσιμη εκείνη Σύνοδο η Ελλάδα είχε την επιλογή να είναι με την πλευρά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην είναι. Οι χώρες αυτές επέλεξαν να αποσυνδέσουν την τιμή του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου και να βάλουν πλαφόν στη χονδρική», ανέφερε ο ίδιος.

Αναφερθείς στα εργασιακά, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας». «Και δεν αναφέρομαι μόνο στα τραγικά περιστατικά που είδαμε σήμερα, τα ΜΑΤ να χτυπούν τους –δικαιωμένους- απεργούς στο εργοστάσιο της “Μαλαματίνας”. Αυτή τη στιγμή ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κάλυψης εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις είναι στο 60% και ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να φτάσει στο 80%. Στην Ελλάδα είμαστε κάτω από 20% και με το νόμο Χατζηδάκη θα πάμε ακόμα πιο κάτω», είπε.

Τέλος, ερωτηθείς στο pagenews.gr για την επερχόμενη ΔΕΘ, σημείωσε: «ό,τι και να πει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν μπορεί να κρύψει ότι επί ημερών του είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας που ένα σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα». «Για πρώτη φορά μετά το 2015 αυξάνονται ξανά τα ποσοστά της φτώχειας. Και αυτό δεν είναι τυπική αποτυχία της κυβέρνησης, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής. Άρα το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι εκλογές ώστε να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση και την πολιτική Μητσοτάκη», κατέληξε ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter