Ημέρα της Γυναίκας: Η Σοφί Τριντό «γιορτάζει» τους άντρες!

Ημέρα της Γυναίκας: Η Σοφί Τριντό «γιορτάζει» τους άντρες!

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό, απηύθυνε έκκληση για συνεργασία με τους άνδρες με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας γιορτάζουμε τα αγόρια και τους άνδρες που μας ενθαρρύνουν να είμαστε αυτές που είμαστε πραγματικά, που συμπεριφέρονται στα κορίτσια και στις γυναίκες με σεβασμό”, έγραψε η Σοφί Γκρεγκουάρ, όπως είναι επίσης γνωστή, στο λογαριασμό της στο Instagram.

Με μια φωτογραφία που τη δείχνει και κρατιέται χέρι χέρι με τον σύζυγό της και να κοιτάζονται στα μάτια, η 41 ετών Πρώτη Κυρία του Καναδά καλεί τις γυναίκες να δημιουργήσουν “ένα κίνημα που θα προτρέπει περισσότερο τους άνδρες να μάχονται μαζί με τις γυναίκες για ένα καλύτερο αύριο. Φωτογραφηθείτε πιασμένες χέρι χέρι με τον σύντροφό σας και αναρτήστε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, τις ενθαρρύνει.

Η σύζυγος του Τριντό, που παρουσιάζεται απόλυτα φεμινιστής και που σχημάτισε κυβέρνηση με ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών, προσήλκυσε πικρόχολα σχόλια.

“Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ημέρα γιορτής του φεμινισμού, που παράλληλα αναγνωρίζει τον μισογυνισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες καθημερινά. Δεν είναι μια ημέρα για τους άνδρες”, σχολιάζει μια Καναδή από το Βανκούβερ.

“Μου αρέσει το μήνυμα για την ισότητα, αλλά ίσως για άλλη ημέρα”, γράφει άλλη.

“Ουδέποτε είχα ανάγκη να μου κρατούν χέρι”, γράφει η συντηρητική βουλευτής και πρώην υπουργός Μισέλ Ραμπέλ στο λογαριασμό της στο Twitter, πριν αραδιάσει καμιά δεκαριά μηνύματα συμβουλεύοντας με απότομο τρόπο την Πρώτη Κυρία να ασχοληθεί με θέματα όπως η βία κατά των γυναικών ή ο εξαναγκαστικός γάμος.

Η Σοφί Γκρεγκουάρ ήταν παρουσιάστρια στην καναδική τηλεόραση και σήμερα αναπτύσσει φιλανθρωπική δράση, ενώ μετέχει σε δημόσιες συζητήσεις που έχουν ως επίκεντρο κυρίως γυναικεία θέματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter