Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ο τρίτος κύκλος των Ημερών Λατρευτικής Μουσικής αντλεί την έμπνευσή του από το έργο του Στρατηγού Μακρυγιάννη Οράματα και θάματα και φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έξι μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα. 

Με πρώτες παρουσιάσεις νέων έργων μουσικού θεάτρου, αλλά και με θεματικές συναυλίες κομβικών έργων της λατρευτικής μουσικής παράδοσης διακεκριμένων μουσικών και ερμηνευτών, αυτό το πολυδιάστατο φεστιβάλ συνεχίζει να προσδίδει ιδιαίτερο χρώμα στην περίοδο που προηγείται του Πάσχα. Από τις 11 έως τις 23 Απριλίου 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο φετινός προγραμματισμός των Ημερών Λατρευτικής Μουσικής επικεντρώνεται σε δύο σημαντικές έννοιες που διατρέχουν κάθε λατρευτική πρακτική: το όραμα και το θαύμα. Με τις δύο αυτές έννοιες συνομίλησαν διαχρονικά όλες οι μορφές τέχνης και ιδιαίτερα η πιο αφαιρετική από αυτές, η μουσική.

Στις έξι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στον φετινό κύκλο του φεστιβάλ, διαφορετικά είδη, ιστορικές περίοδοι, αισθητικές κατευθύνσεις, θρησκευτικές παραδόσεις επιστρατεύονται για να σκιαγραφήσουν το αόρατο, που μεταμορφώνεται σε έντονο βίωμα.

Στις Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής 2019 της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πολυφωνικό έργο Επιστροφή του συνθέτη Νίκου Γαλενιανού με τη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, μια συναυλία με το εξαιρετικό αυστριακό γυναικείο κουαρτέτο Ensemble airborne extended, ένα αφιέρωμα στη μεσαιωνική Ανατολή και Δύση με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, μια συναυλία με θρησκευτικά έργα του Βρετανού συνθέτη σερ Τζων Τάβενερ σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Λαάρη με ερμηνεύτριες τη Μαρία Παλάσκα και τη Μόνικα, μια σπάνια μουσική αντιπαράθεση από δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον βιολιστή Σίμο Παπάνα και τον τσελίστα Δήμο Γκουνταρούλη, καθώς και μια συναυλία με έργα των Μπέντζαμιν Μπρίττεν, Άρβο Παιρτ, Μιχάλη Αδάμη, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter