Ημερίδα Υπερταμείου στην 86η ΔΕΘ τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Ημερίδα Υπερταμείου στην 86η ΔΕΘ τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Ημερίδα στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ διοργανώνει – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – το Υπερταμείο, με στόχο την ανάδειξη αφενός της στρατηγικής του για την  αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αφετέρου της συμβολής του στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας μέσα από τους τομείς του Real Estate, των Υποδομών και των Logistics.   

Πιο συγκεκριμένα, η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO. Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ θα υπάρχει και μετάδοση μέσω live streaming.

Τίτλος της ημερίδας, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπερταμείου και των θυγατρικών του, όπως και στελέχη της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας, είναι: «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα: η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics».  Το πολυδιάστατο αυτό θέμα θα προσεγγισθεί υπό το πρίσμα της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής στρατηγικής του Υπερταμείου, η οποία έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022 – 2024. Το σχέδιο  περιγράφει τους στόχους και τις πρωτοβουλίες μέσα από τα οποία το Υπερταμείο, το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο της χώρας, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των εταιρειών του, ενισχύει τις δράσεις αξιοποίησης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων στους τομείς του Real Estate, των Υποδομών και των Logistics.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν η δυναμική του Real Estate της χώρας και οι στρατηγικές αξιοποίησής του, τα ζωτικής σημασίας έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Στον τομέα των Logistics, θα συζητηθεί η συνολικότερη στρατηγική που σχετίζεται με τη διάθεση ακινήτων για την κατασκευή εμπορευματικών σταθμών και η ζήτηση της αγοράς για αντίστοιχους χώρους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό των Υποδομών μέσα από τη στοχευμένη αξιοποίηση και την προσέλκυση κεφαλαίων, όπως και η αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας στη Θεσσαλονίκη. 

 Στην εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει ο CEO της ΔΕΘ, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης  θα συμμετάσχουν: Από τη διοίκηση του Υπερταμείου, ο CEO και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης και ο αναπληρωτής CEO κ. Στέφανος Γιουρέλης. Από το ΤΑΙΠΕΔ, ο Προέδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο CEO κ. Δημήτρης Πολίτης, και η κα Νάγια Κόλλια, Chief Investment Officer του PPF. Από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, ο CEO κ. Περικλής Νικολάου, από την ΕΤΑΔ, ο CEO κ. Στέφανος Βλαστός, από  τον ΟΚΑΑ, ο CEO κ. Απόστολος Αποστολάκος, και από την ΚΑΘ, ο CEO κος Αντώνης Μπούρης. Από την ΣΤΑΣΥ, ο CEO κ. Αθανάσιος Κοτταράς, και από την ΟΣΥ, ο CEO κ. Στέφανος Αγιάσογλου, ο CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., κ. Θάνος Ψαθάς και ο CEO των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Επίσης θα συμμετάσχουν, ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, κ. Aριστοτέλης Καρυτινός, o Πρόεδρος της FDL Group, κ. Βασίλης Καρακουλάκης, ο κ. Γιάννης Ορφανός, Διευθύνων Εταίρος της Arbitrage Real Estate, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prosperty, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, εκπρόσωπος από την EY, και, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Νίτσας. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη περσινή ημερίδα του Υπερταμείου στην 85η  ΔΕΘ, η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στον ρόλο των δημόσιων επιχειρήσεων ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η συστηματική παρουσία του Υπερταμείου στον σημαντικότερο εκθεσιακό θεσμό της χώρας αποτελεί μέρος της στρατηγικής του για την ανάδειξη του ρόλου του τόσο στα ενδιαφερόμενα μέρη, όσο και στην κοινωνία συνολικότερα.

Έναρξη

11:00 – 11:05 : Καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του Υπερταμείου
11:07 – 11:15 : Χαιρετισμός και τοποθέτηση από τον CEO της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη

Εκκίνηση Πάνελ

11:15 – 11:35 : Στρατηγικές αξιοποίησης του Real Estate στην Ελλάδα ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης
Μια συζήτηση του κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, Διευθύνοντα Συμβούλου & εκτελεστικού μέλους Δ.Σ. Υπερταμείου, και του κ. Aριστοτέλη Καρυτινού, Διευθύνοντα Σύμβουλου της PRODEA Investments.

Συντονιστής: Νίκος Ρογκάκος, Προϊστάμενος Οικονομικού ρεπορτάζ, Antenna

11:40 – 12:00 : Ανάπτυξη του Real Estate με πολλαπλασιαστικά οφέλη
Ένα θεματικό πάνελ στο οποίο συμμετέχουν ο κ. Δημήτρης Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος & εκτελεστικό μέλος του ΤΑΙΠΕΔ και ο κ. Περικλής Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ και ο κ. Γιάννης Ορφανός, Διευθύνων Εταίρος της Arbitrage Real Estate.

Συντονιστής: Λίνα Τσιρέκα, δημοσιογράφος Voria.gr

12:00 – 12:20 : H αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ως μοχλός ανάπτυξης της περιφέρειας
Ένα θεματικό πάνελ στο οποίο συμμετέχουν ο κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Στέφανος Γιουρέλης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, ο κ. Απόστολος Αποστολάκος, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ και o κ. Αντώνης Μπούρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΘ.

Συντονιστής: Δημήτρης Πεφάνης, Διευθυντής Οικονομικού και Επιχειρηματικού Περιεχομένου, Ομίλου DPG

12:20 – 12:40: Σύντομο διάλειμμα για καφέ

12:40 – 13:00 : H αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας στη Θεσσαλονίκη
Μια συζήτηση μεταξύ της κ. Νάγιας Κόλλια, Chief Investment Officer του PPF του ΤΑΙΠΕΔ, και του κ. Νικολάου Νίτσα, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Συντονιστής: Ραλλιώ Λεπίδου, Δημοσιογράφος Star Channel & Δημιουργός του www.ka-business.gr

13:00 – 13:20 : H εξέλιξη του real estate στην Ελλάδα: προκλήσεις και προοπτικές
Ένα θεματικό πάνελ στο οποίο συμμετέχουν ο κ. Στέφανος Βλαστός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, ο κ. Θάνος Ψαθάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ, ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Prosperty και εκπρόσωπος από την EY.

Συντονιστής: Δημήτρης Δελεβέγκος, Δημοσιογράφος, Καθημερινή

13:20 – 13:40 : H βιώσιμη κινητικότητα και τα ψηφιακά έργα ως παράγοντες αναβάθμισης των Υποδομών
Ένα θεματικό πάνελ στο οποίο συμμετέχουν ο κ. Βασίλης Καρακουλάκης, Πρόεδρος της FDL Group, ο κ. Αθανάσιος Κοτταράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ, ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Συντονιστής: Νίκος Καραγιάννης, Δημοσιογράφος, Ypodomes.com

13:40-13:45 : Αποφώνηση από εκπρόσωπο του Υπερταμείου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter