Ημιβύθιση σκάφους στη μαρίνα Γλυφάδας μετά από πυρκαγιά – Θαλάσσια ρύπανση 200 τετραγωνικών μέτρων

Ημιβύθιση σκάφους στη μαρίνα Γλυφάδας μετά από πυρκαγιά – Θαλάσσια ρύπανση 200 τετραγωνικών μέτρων

Την ημιβύθισή του είχε ως αποτέλεσμα η εκδήλωση πυρκαγιάς στο σκάφος αναψυχής CLADS, σημαίας Ολλανδίας, στη Γ’ μαρίνα Γλυφάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του λιμενικού, για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς στο σημείο μετέβησαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ ένα πυροσβεστικό σκάφος συνέδραμε από θαλάσσης.

«Από το συμβάν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από υπολείμματα καύσης και ελαιώδη μείγματα, περίπου διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200τ.μ.). Από την οικεία Λιμενική Αρχή εφαρμόστηκε τοπικό σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης αντιμετώπισης ρύπανσης, ενώ από το φορέα διαχείρισης “Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας” επίκειται ανάθεση του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πόντισης πλωτού φράγματος.

»Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο Τ/Ρ-Α/Ψ “SILVER BLUE V” σημαίας Αγγλίας, η οποία κατασβέστηκε επιτυχώς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έγινε απάντληση υδάτων. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, στην αριστερή πλευρά του Τ/Ρ-Α/Ψ “ΑΝΤΟΚΑ” σημαίας Αγγλίας που βρισκόταν προσδεδεμένο στη δεξιά πλευρά του “CLADS”.

»Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.» 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter