Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε βυτιοφόρα, από επίθεση Χούτι με drone

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε βυτιοφόρα, από επίθεση Χούτι με drone

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν τρία βυτιοφόρα εξερράγησαν στο Άμπου Ντάμπι σε μια επίθεση που φαίνεται να έγινε από τους εξεγερμένους Χούτι της Υεμένης, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι τρεις νεκροί ήταν δύο Ινδοί και ένας Πακιστανός, ενώ ζημιές υπέστη η βιομηχανική περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι ενώ φωτιά ξέσπασε στο Διεθνή Αερολιμένα Etihad της πόλης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ενώ η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι δεν απέδωσε  αμέσως σε κανέναν την πιθανή επίθεση, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση με στόχο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι είπε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν τον εντοπισμό υπολειμμάτων ιπτάμενων αντικειμένων, που πιθανώς ανήκουν σε drones, που έπεσαν στις δύο περιοχές και μπορεί να προκάλεσαν την έκρηξη και τη φωτιά.

Το περιστατικό έρχεται ενώ μαίνεται ο πολύχρονος πόλεμος της Υεμένης και καθώς ένα πλοίο με σημαία των Εμιράτων βρέθηκε πρόσφατα αιχμάλωτο από τους Χούτι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται σε πόλεμο στην Υεμένη από τις αρχές του 2015 και ήταν ένα βασικό μέλος του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία που εξαπέλυσε επιθέσεις κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι, αφού η ομάδα κατέλαβε την πρωτεύουσα της Υεμένης και ανέτρεψε τη διεθνώς υποστηριζόμενη κυβέρνηση. Αν και τα ΗΑΕ έχουν μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων που διαθέτουν στο έδαφος, συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο και υποστηρίζουν βασικές πολιτοφυλακές που πολεμούν τους Χούτι. Συνεργάζεται επίσης στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Υεμένη.

Οι Χούτι έχουν δεχθεί πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και υφίστανται μεγάλες απώλειες καθώς οι κρατικές δυνάμεις της Υεμένης, με σύμμαχο και την υποστήριξη των ΗΑΕ, απώθησαν την ομάδα των ανταρτών σε νότιες και κεντρικές επαρχίες της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter