«Ηome, sweet home»… ένα σπίτι τόσο γλυκό όσο και η σοκολάτα (Photos)

«Ηome, sweet home»… ένα σπίτι τόσο γλυκό όσο και η σοκολάτα (Photos)

«Σπίτι μου, σπιτάκι μου» λέμε εμείς, «home, sweet home» λένε οι αγγλόφωνοι. Κι αν είναι γλυκό το σπίτι, πόσο πιο γλυκό είναι ένα σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα! Τώρα, μπορούμε να κάνουμε κράτηση για να μείνουμε μια μέρα σε ένα σοκολατένιο σπίτι.

Το «Σοκολατένιο Εξοχικό» (The Chocolate Cottage) φιλοτέχνησε ο μαιτρ γλύπτης σοκολάτας Ζαν-Λικ Ντεκλιζό, στη Σεβρ, μόλις τριάντα λεπτά από το Παρίσι. Τα πάντα σ’ αυτό το 18 τετραγωνικών εξοχικό είναι από σοκολάτα: οι τοίχοι, η οροφή, η ντουλάπα, το ρολόι τοίχου, ακόμη και οι κούπες για ρόφημα και τα βιβλία. Υπάρχει και μια λιμνούλα από λευκή σοκολάτα έξω από το εξοχικό, δίπλα σε ένα παρτέρι με λουλούδια (σοκολατένια κι αυτά).

Χρειάστηκε ενάμισι τόνο σοκολάτας ο Γάλλος καλλιτέχνης για να «οικοδομήσει» το εξοχικό, στους κήπους του παλατιού Orangerie Ephère στη Σεβρ. Τώρα, έχει τεθεί υπό ενοικίαση για τις 5 ή 6 Οκτωβρίου. Η διαμονή περιλαμβάνει εργαστήριο, στο οποίο οι διαμένοντες εκεί θα διδαχθούν από τον Ζαν-Λικ να φιλοτεχνούν ένα μικροσκοπικό σοκολατένιο σαλέ το οποίο θα πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα έχτιζα ένα ανθρώπινων διαστάσεων σοκολατένιο εξοχικό για ταξιδιώτες» δήλωσε ο Ζαν-Λικ Ντεκλιζό. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μοιράζομαι το πάθος μου για τη σοκολάτα κι ελπίζω ότι οι ταξιδιώτες θα απολαύσουν την παραμονή τους σε ένα τόσο μοναδικό και δελεαστικό μέρος» πρόσθεσε (αλλά η λέξη «tasty» που χρησιμοποίησε σημαίνει και «νόστιμο»).

https://twitter.com/_Candy_News/status/1043038080242835456

Οι ενδιαφερόμενοι να περάσουν μια νύχτα σαν τον Χάνσελ και την Γκρέτελ – χωρίς την κακιά μάγισσα – μπορούν να κάνουν κράτηση στις 26 Σεπτεμβρίου για να κοιμηθούν στο «Σοκολατένιο Εξοχικό». Αλλά πρέπει να προσέχουν «να μην καταστρέψουν (ή φάνε) την κατοικία». Ας κρατήσουν την όρεξή τους για τα πολλά σνακ σοκολάτας που θα προσφέρονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter