Hot.Doc History: 5 τόμοι με την «πτώση του Βερολίνου το 1945», τις «δικτατορίες του 20ού αιώνα στην Ελλάδα», τη «Συνθήκη της Λωζάννης», το «Κατανοώντας το ΕΑΜ και τη «Μυστική Τουρκία»

Hot.Doc History: 5 τόμοι με την «πτώση του Βερολίνου το 1945», τις «δικτατορίες του 20ού αιώνα στην Ελλάδα», τη «Συνθήκη της Λωζάννης», το «Κατανοώντας το ΕΑΜ και τη «Μυστική Τουρκία»

Το Hot.Doc History… μεγάλωσε. Με χοντρό εξώφυλλο, νέο κασέ και από την ίδια συντακτική ομάδα και την ίδια εγκυρότητα. Μπορείτε να αποκτήσετε τα πέντε βιβλία τηλεφωνώντας στο 211 103 1500 ή στέλνοντας email στο info@documentonews.gr

Η πτώση του Βερολίνου 1945

Ενα βιβλίο 100 σελίδων του Hot.Doc History που είναι αφιερωμένο στην εμβληματική πτώση του Βερολίνου και την ήττα του ναζισμού το 1945.

Παρακολουθήστε, μέσα από σπάνιες φωτογραφίες και γλαφυρά κείμενα, την περικύκλωση της πρωτεύουσας του Τρίτου Ράιχ από τους δυτικούς Συμμάχους, από τη Νορμανδία μέχρι τον Έλβα.

Χαρείτε τη σοβιετική αντεπίθεση από το Στάλινγκραντ μέχρι τον Βιστούλα και τους Ζούκοφ, Κόνιεφ, Ροκοσόφσκι να σφίγγουν την τανάλια στο υπόγειο καταφύγιο του Χίτλερ.

Ακούστε τον επιθανάτιο ρόγχο του τέρατος καθώς κάθε οβίδα κάνει τον Χίτλερ να τρέμει, «μα τόσο κοντά είναι οι Ρώσοι;» Και τον ήχο του πιστολιού της αυτοκτονίας του.

Δικτατορίες του 20ού αιώνα

Μια αναδρομή στις δικτατορίες που ταλάνισαν την Ελλάδα τον 20ό αιώνα. Μέσα από ένα βιβλίο του Hot.Doc History 100 σελίδων ξεδιπλώνεται όλη η αλυσίδα από συνωμοσίες, πραξικοπήματα και προδοσίες.

Μια θλιβερή, αλλά χρήσιμη, υπόμνηση όλων των εκτροπών που γνώρισε η χώρα με τη δύναμη των όπλων.

Βασιλικοί και αντιβασιλικοί, βενιζελικοί και αντιβενιζελικοί αξιωματικοί άρπαζαν την εξουσία και έστρεφαν τα όπλα εναντίον του «εσωτερικού εχθρού». Σαν αυτόκλητοι υπερασπιστές του καθεστώτος από τον «εχθρό λαό».

Πάγκαλος, Κονδύλης, Γαργαλίδης, Πλαστήρας, Ζέρβας, Ντερτιλής, Μεταξάς. Με έσχατη κατάληξη τη δικτατορία του Παπαδόπουλου το 1967. Για «να διαφυλαχθεί πάση θυσία η νίκη στον Γράμμο».

Και η τραγική κατάληξη: Το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας εναντίον του Μακαρίου το οποίο άνοιξε την πόρτα στην τουρκική εισβολή.

H επίκαιρη Συνθήκη της Λωζάννης 

Ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν το διεθνές περιβάλλον και εξηγούν γιατί δεν άντεξε η εύθραυστη Συνθήκη των Σεβρών με τη μεγαλεπήβολη Ελλάδα «των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών».

Μελετάται συγκριτικά η Συνθήκη της Λωζάννης που τη διαδέχθηκε και αποτελεί θεμέλιο της πανευρωπαϊκής ισορροπίας σχεδόν 100 χρόνια μετά. Περιλαμβάνεται επίσης μια κριτική αποτίμηση του Ελευθέριου Βενιζέλου, αρχιτέκτονα των στρατιωτικών και διπλωματικών επιλογών, επιτυχών αλλά και αμφιλεγόμενων.

Κατανοώντας το ΕΑΜ

Η αντίσταση των λαών ξεκινά εκεί που σταματά η αντίσταση του κράτους. Η σκληρή καθημερινότητα και αβεβαιότητα που βίαια έχει επιβάλει η τριπλή κατοχή οδηγεί στην de facto απονομιμοποίηση του κράτους. Στερήσεις, πείνα, έλλειψη ασφάλειας στην ύπαιθρο και αδυναμία του κατοχικού κράτους να προστατέψει τους πολίτες του εντείνουν την ανησυχία. Στο πλαίσιο μιας σύνθετης πολιτικής πρωτοβουλίας το ΚΚΕ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ενάντια στον συμβιβασμό και στη μοιρολατρία. Με μεγάλο μέρος του αστικού κόσμου να συνεργάζεται με τους κατακτητές ή να απουσιάζει από το εθνικό προσκλητήριο, επιδιώκει ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση και δίνεται σε έναν ολομέτωπο αγώνα που συσπειρώνει όλα τα λαϊκά στρώματα εφαρμόζοντας την πολιτική του ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου που είχε υιοθετήσει η Κομμουνιστική Διεθνής.

Με την υπογραφή του ιδρυτικού κειμένου του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου στις 27 Σεπτεμβρίου 1941 από τους αντιπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Ενωσης Λαϊκής Δημοκρατίας και του Αγροτικού Κόμματος ανοίγει ο δρόμος της ενεργής αντίστασης, του αγώνα για το διώξιμο του κατακτητή και των ντόπιων συνεργατών του και την αποκατάσταση των λαϊκών ελευθεριών.

Η «μυστική» Τουρκία

Ιδιότυπο κράτος, κατά γενικότερη παραδοχή, η σημερινή Τουρκία. Είναι από τις χώρες που συγκεντρώνουν διεθνώς το ενδιαφέρον· δημοσιογραφικό και ακαδημαϊκό. Η εισβολή και η στρατιωτική παρουσία της σε τέσσερις χώρες (Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Λιβύη) αποτελεί κεντρικό πολιτικοστρατιωτικό γεγονός των τελευταίων δεκαετιών παγκοσμίως. Η πρωτόγονη «διπλωματική» γλώσσα που χρησιμοποιεί σήμερα η Αγκυρα ξενίζει και τους πιο ψύχραιμους φίλους της.

Info

100 σελίδες έκαστο

Τιμή €6 + έξοδα αποστολής έκαστο

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Ειδική προσφορά γνωριμίας – Και οι πέντε τόμοι €25 + έξοδα αποστολής

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 211 103 1500 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr

Το Hot.Doc History την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα με το Documento 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter