ΗΠΑ: 16 πεζοναύτες συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών και άλλα αδικήματα

ΗΠΑ: 16 πεζοναύτες συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών και άλλα αδικήματα

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε χθες Πέμπτη 16 μέλη των Πεζοναυτών στην Καλιφόρνια, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό.

Οι 16 στρατιωτικοί συνελήφθησαν χθες το πρωί στη βάση Καμπ Πέντλετον, μία από τις σημαντικότερες των Πεζοναυτών των ΗΠΑ που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με το Μεξικό, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το σώμα του αμερικανικού στρατού.

Πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια έρευνας για τη διακίνηση μεταναστών «οδήγησαν» στις συλλήψεις αυτές, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία κάνει λόγο «για διάφορες παράνομες δραστηριότητες από διακίνηση ανθρώπων ως κατανάλωση ναρκωτικών» στις οποίες επιδίδονταν οι συλληφθέντες.

Εκπρόσωπος των Πεζοναυτών, η διοικητής Κέντρα Μοτς, εξήγησε ότι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των 16 στρατιωτικών μετά τη σύλληψη στις αρχές του μήνα δύο συναδέλφων τους που βοηθούσαν έναντι αμοιβής παράτυπους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα από το Μεξικό.

Στις 3 Ιουλίου ο Μπάιρον Νταρνέλ Λόου και ο Χαβιέρ Σαλαζάρ- Κιντέρο, μέλη των Πεζοναυτών, συνελήφθησαν από περιπολία της αμερικανικής υπηρεσίας φύλαξης συνόρων την ώρα που μετέφεραν τρεις μετανάστες χωρίς χαρτιά περίπου 10 χιλιόμετρα από τα μεξικανικά σύνορα στη Γιακούμπα της Καλιφόρνιας.

Στο πίσω μέρος του οχήματός τους τρεις Μεξικανοί ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν 8.000 δολάρια «για να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ», αν και δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιον έπρεπε να δώσουν τα χρήματα. Στη διάρκεια της ανάκρισής τους οι δύο άνδρες ομολόγησαν ότι κέρδιζαν 500 με 1.000 δολάρια ανά μεταφορά.

Ωστόσο δεν κατηγορούνται όλοι οι Πεζοναύτες που συνελήφθησαν χθες για διακίνηση μεταναστών, διευκρίνισε η Μοτς. Οκτώ εξ αυτών ανακρίνονται για την εμπλοκή τους σε αδικήματα που συνδέονται με την κατανάλωση ναρκωτικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικοί βοηθούν παράτυπους μετανάστες να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Παρόμοιες υποθέσεις καταγράφηκαν το 2014, το 2017, όπως και πέρυσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter