ΗΠΑ: 18.000 αγελάδες σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε φάρμα στο Τέξας

ΗΠΑ: 18.000 αγελάδες σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε φάρμα στο Τέξας

Σοκ προκαλεί η είδηση της έκρηξης σε φάρμα του Τέξας που είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο 18.000 αγελάδες. Τοπικοί αξιωματούχοι περιέγραψαν την απώλεια ως το μεγαλύτερο μεμονωμένο θάνατο βοοειδών στις ΗΠΑ στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Η Μάντι Γκφέλερ, δικαστής της κομητείας, είπε στο USA Today ότι η έκρηξη στο αγρόκτημα South Fork Dairy κοντά στην πόλη Ντίμιτ μπορεί να προκλήθηκε από ένα ελαττωματικό κομμάτι αγροτικού εξοπλισμού.

Η ίδια σημείωσε ότι οι πυροσβέστες εξακολουθούν να ερευνούν τα αίτια της φωτιάς και της έκρηξης που ακολούθησε, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για τον μαζικότερο θάνατο βοοειδών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η φάρμα γαλακτοπαραγωγής φέρεται να είχε ανοίξει στην περιοχή μόλις πριν από τρία χρόνια και απασχολούσε 50 έως 60 άτομα. Από τη φωτιά δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες και μόνο ένα άτομο τραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου από την Τρίτη φέρεται να είναι σε κακή αλλά σταθερή κατάσταση.

Η Γκφέλερ δήλωσε ότι οι περισσότερες από τις 18.000 αγελάδες που χάθηκαν βρίσκονταν όταν ξέσπασε η φωτιά σε ένα μεγάλο μαντρί στο οποίο θα αρμέγονταν. Τα ζώα που σκοτώθηκαν αντιστοιχούν περίπου στο 90% του συνολικού κοπαδιού της φάρμας, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Πηγή: BBC, VOA

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter