ΗΠΑ: 3 νεκροί σε επίθεση ρατσιστικού μίσους στην Καλιφόρνια – Συνελήφθη ο δράστης

ΗΠΑ: 3 νεκροί σε επίθεση ρατσιστικού μίσους στην Καλιφόρνια – Συνελήφθη ο δράστης

Tρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί κι ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς μαύρου ενόπλου, στο Φρέσνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Ο δράστης που παραδόθηκε και συνελήφθη αμέσως μετά, φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» ενώ πυροβολούσε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως ο 39χρονος Κόρι Αλί Μουχάμαντ και αναζητείτο, καθώς συνδέεται με τον φόνο άοπλου φρουρού σε Μοτέλ στο Φρέσνο, όπως ανέφερε ο αρχηγός της Αστυνομίας Τζέρι Ντάιερ.

Ο Κόρι Άλι Μοχάμαντ, 39 ετών, γνωστός με το παρωνύμιο «Μαύρος Ιησούς», φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι ο μέγιστος) όταν τον συνέλαβε η αστυνομία, δήλωσε ο Μαρκ Χάντσον αξιωματικός της αστυνομίας του Φρέσνο.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι ο Μοχάμαντ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Facebook, και το δήλωσε την ώρα της σύλληψής του, ότι απεχθάνεται τους λευκούς και την κυβέρνηση.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Φρέσνο Τζέρι Ντάιερ δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι ερευνητές δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για ένα «ρατσιστικό» έγκλημα.

Ο Κόρι Αλί Μοχάμαντ έριξε 16 πυροβολισμούς σε 90 δευτερόλεπτα, είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Ο πατέρας του δράστη Βίνσεντ Τέιλορ δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times ότι ο γιος του πείστηκε να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μεταξύ των λευκών και των μαύρων και ότι του είχε πει πως «σύντομα θα διεξαχθεί μάχη».

Ο Μοχάμαντ καταζητούνταν ήδη από τις αρχές πριν τους χθεσινούς φόνους καθώς είναι ύποπτος ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκότωσε έναν πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας μπροστά από ένα ξενοδοχείο του Φρέσνο.

Ο Ντάιερ επεσήμανε ότι όλα τα θύματα ήταν λευκοί άνδρες, περιλαμβανομένου του πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μοχάμαντ άνοιξε πυρ περίπου στις 10:45 (τοπική ώρα, 20:45 ώρα Ελλάδας) σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έχει ποινικό μητρώο καθώς έχει παραβιάσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή, τα ναρκωτικά και έχει εξαπολύσει απειλές που θεωρήθηκαν «τρομοκρατικές» . Ο Μοχάμαντ ήταν κατά περιόδους άστεγος και μέλος εγκληματικών οργανώσεων.

Κατηγορείται για τέσσσερις ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter