ΗΠΑ: Αεροπλάνο Boeing 747 πήρε φωτιά στον αέρα (Video)

ΗΠΑ: Αεροπλάνο Boeing 747 πήρε φωτιά στον αέρα (Video)

‘Ενα Boeing 747 μεταφοράς εμπορευμάτων της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας Atlas Air προσγειώθηκε εκτάκτως αργά το βράδυ της Πέμπτης (05.30 Παρασκευή, ώρα Ελλάδας) στο Μαϊάμι, αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες του, λίγο μετά την απογείωση.

Το αεροπλάνο «προσγειώθηκε με ασφάλεια αφού αντιμετώπισε τη δυσλειτουργία ενός κινητήρα λίγο μετά την αναχώρησή του», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο. «Το πλήρωμα ακολούθησε όλες τις καθορισμένες διαδικασίες ασφαλείας και επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι θα ερευνήσει τα αίτια του προβλήματος.

Προορισμός του αεροσκάφους ήταν το Πουέρτο Ρίκο.

Η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) επιβεβαίωσε το συμβάν και ξεκίνησε έρευνα, όπως και η NTSB, η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των μεταφορών.

Η Boeing διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με την έρευνα της NTSB ενώ η GE Aerospace, η κατασκευάστρια των τεσσάρων κινητήρων Genx-2B του αεροπλάνου, παρέχει «τεχνική βοήθεια στην FAA και την NTSB», όπως είπε ένας εκπρόσωπός της, τονίζοντας ότι η ασφάλεια είναι «η βασική προτεραιότητα» της εταιρίας, η οποία είναι θυγατρική του κολοσσού General Electric.

Η Boeing είναι ήδη υπό έρευνα στις ΗΠΑ, μετά την αποκόλληση μιας θύρας από ένα αεροσκάφος 737 MAX 9 της Alaska Airlines που εκτελούσε πτήση από το Πόρτλαντ στο Οντάριο. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά αλλά το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί χωρίς προβλήματα. Η FAA έχει καθηλώσει στο έδαφος, μέχρι νεωτέρας, όλα τα αεροσκάφη 737 MAX 9 στις ΗΠΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter