ΗΠΑ: Αγωγή κατά Τραμπ και Τζουλιάνι για την επίθεση στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Αγωγή κατά Τραμπ και Τζουλιάνι για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Δημοκρατικός βουλευτής κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρούντι Τζουλιάνι

Ένας Δημοκρατικός βουλευτής κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι ότι συνωμότησαν για να υποκινήσουν τις βίαιες ταραχές που συγκλόνισαν το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Η αγωγή κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον από τον βουλευτή Μπένι Τόμσον, που προεδρεύει της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μετά από μια δίκη που διήρκησε πέντε μέρες, η Γερουσία δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 και με ψήφους 57 υπέρ – 43 κατά, ο Τραμπ απαλλάχθηκε από την κατηγορία υποκίνησης στάσης στο ρόλο του στην εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο. Ωστόσο, μπορεί ακόμη να μηνυθεί.

«Η εξέγερση ήταν το αποτέλεσμα ενός προσεκτικά ενορχηστρωμένου σχεδίου των Τραμπ, Τζουλιάνι και εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως οι Oath Keepers και τα Proud Boys, που όλοι είχαν έναν κοινό στόχο, να εκφοβίσουν, να παρενοχλήσουν και να απειλήσουν για να σταματήσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος που προέκυψε από το κολλέγιο των εκλεκτόρων», υπογράμμισε η ανακοίνωση γνωστοποίησης της αγωγής.

Η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των Έγχρωμων Ανθρώπων και δικηγόροι από το δικηγορικό γραφείο Cohen Milstein Sellers & Toll PLLC χειρίζονται την μηνυτήρια αναφορά.

Άλλα μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών βουλευτών Χανκ Τζόνσον και Μπόνι Γουάτσον Κόλεμαν, αναμένεται να συμμετάσχουν ως κατήγοροι στην αγωγή.

Πάνω από 18 άτομα που συνδέονται με την εξτρεμιστική οργάνωση Proud Boys έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής για τον φερόμενο ρόλο τους στην εισβολή του Καπιτωλίου, και σε τρεις φερόμενους συνεργάτες της ακροδεξιάς οργάνωσης Oath Keepers έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ότι συνωμοτούσαν ήδη από τον Νοέμβριο να εισβάλουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter