ΗΠΑ: Ακόμη ένας θανατοποινίτης εκτελέστηκε στη Φλόριντα – Ο πέμπτος για φέτος (Video)

ΗΠΑ: Ακόμη ένας θανατοποινίτης εκτελέστηκε στη Φλόριντα – Ο πέμπτος για φέτος (Video)

Σε εκτέλεση οδηγήθηκε την Πέμπτη στη Φλόριντα των ΗΠΑ Αμερικανός που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τον φόνο της συζύγου του και στη συνέχεια σε θάνατο αφού, ενόσω βρισκόταν στη φυλακή, ομολόγησε ότι είχε διαπράξει ακόμη έναν φόνο, μετέδωσαν τοπικά μέσα.

Ο 61χρονος Τζέιμς Μπαρνς, που δεν είχε ζητήσει αναβολή της εκτέλεσής του, θανατώθηκε λίγο μετά τις 18:00 (τοπική ώρα) με θανατηφόρα ένεση στη φυλακή Ρέιφορντ.

Εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο το 1997 της συζύγου του Λίντα, όταν παραδέχθηκε ότι το 1988 είχε βιάσει και σκοτώσει την Πατρίσια Μίλερ, μια 41χρονη νοσηλεύτρια.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Γερμανό κινηματογραφιστή Βέρνερ Χέρτζογκ για τη σειρά ντοκιμαντέρ “On death row”, που κυκλοφόρησε το 2012, ο Μπαρνς ομολόγησε δύο ακόμη φόνους για τους οποίους δεν του ασκήθηκαν ποτέ διώξεις.

Στα τέλη Ιουλίου η Ομοσπονδία καθολικών ιερέων της Φλόριντα είχε ζητήσει από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη της πολιτείας Ρον ΝτεΣάντις να μην εκτελεστεί ο Μπαρνς.

Πρόκειται για την πέμπτη εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα φέτος και την 17η στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη εκτελέστηκε στην πολιτεία Μιζούρι ο 45χρονος Τζόνι Τζόνσον για τον φόνο το 2002 ενός 6χρονου κοριτσιού. Η εκτέλεσή του έγινε παρά την πολεμική που είχε ξεσπάσει σχετικά με τη διανοητική κατάσταση του καταδικασμένου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter