ΗΠΑ: Αλματώδης αύξηση των δηλητηριάσεων με χλωρίνη μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Πριν από κάποιες μέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμο δήλωνε δημοσίως πως μια ένεση με χλωρίνη μπορεί να βοηθήσει στην μάχη κατά του κορονοϊού. Ένα μήνα σχεδόν αργότερα, τα στοιχεία από το Αμερικανικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, μαρτυρούν ότι κάποιοι τον πίστεψαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Time και τα τελευταία στοιχεία από το Αμερικανικό Κέντρο Δηλητηριάσεων το ποσοστό των δηλητηριάσεων το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί 

Τα περιστατικά ήταν ήδη αυξημένα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου καθώς ο κόσμος χρησιμοποιούσε απολυμαντικά και χλωρίνη σε μεγαλύτερο βαθμό για να απολυμαίνει τα πάντα λόγω κορονοϊού. Οι περισσότερες δηλητηριάσεις ήταν από τις αναθυμιάσεις της χλωρίνης αλλά υπήρχαν και περιστατικά κατάποσης αλλά κυρίως από παιδιά.

Τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, οι δηλητηριάσεις με απολυμαντικά αυξήθηκαν 5%, 17% και 93% αντίστοιχα σε σχέση με τους ίδιους μήνες το 2019. Για τη χλωρίνη συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 οι δηλητηριάσεις αυξήθηκαν 7%, 1% και 59% αντίστοιχα

Μετά όμως από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ τα στοιχεία ήταν εντυπωσιακά. Τον Απρίλιο του 2020 και ειδικά το τελευταίο 8ημερο η αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019 ήταν 121%.

Τον Μάρτιο του 2019 τα περιστατικά δηλητηρίασης με χλωρίνη ήταν 3.184 και τον Μάρτιο του 2020 ήταν 5.068. Τον Απρίλιο του 2019 ήταν 3.242 και τον Απρίλιο του 2020 ήταν 5.739.

Τις πρώτες 10 ημέρες του Μαΐου το πράγμα δείχνει να ηρεμεί τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία για το πρώτο 10ημερο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.