ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία – Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ρεύμα (Photos)

ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία – Εκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς ρεύμα (Photos)

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις νότιες ΗΠΑ, φτάνοντας τους 36 όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Το πολικό ψύχος, η χιονόπτωση και οι ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Το Τέξας είναι η πολιτεία που έχει επηρεαστεί περισσότερο. Οι πολίτες κάνουν ό,τι μπορούν για να ζεσταθούν ενώ συνεχώς αυξάνονται οι κλήσεις στο 911 από Αμερικανούς που ζητούν βοήθεια. Επίσης, αυξάνονται οι περιπτώσεις πολιτών που δηλητηριάζονται από μονοξείδιο του άνθρακα στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Παράλληλα, πάνω από 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά βρίσκονται στο σκοτάδι χωρίς θερμότητα για μία ακόμη μέρα. Οι παγωμένοι σωλήνες σκάνε με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις.

«Είμαι στο Χιούστον του Τέξας που παγώνει μέχρι θανάτου», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ο Chris Prince. «Χωρίς δύναμη, χωρίς θερμότητα, χωρίς νερό. Έχω τέσσερα μικρά παιδιά. Πώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή;» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα ζωντανά τους ζεστά. 

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την κλιματική αλλαγή με έναν αυξανόμενο αριθμό σοβαρών καιρικών φαινομένων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων, των θερμών κυμάτων και των πλημμυρών.

Το Τέξας έχει καταγράψει από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 30 χρόνια με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους -18 βαθμούς Κελσίου. 



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter