ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της Abbott

ΗΠΑ: Ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της Abbott

Η αμερικανική επιχείρηση Abbott Laboratories ανακοίνωσε σήμερα πως άνοιξε και πάλι το εργοστάσιό της που παράγει βρεφικό γάλα στο Στέρτζις του Μίσιγκαν – ένα βήμα προς την άμβλυνση της οξείας έλλειψης βρεφικού γάλατος στη χώρα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει την παραγωγή του υποαλλεργικού γάλατος EleCare και άλλων βρεφικών γαλάτων και η διάθεσή τους θα αρχίσει γύρω στις 20 Ιουνίου.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε ανακοινώσει στις 19 Μαΐου πως το εργοστάσιο θα μπορούσε να ανοίξει μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Η εγκατάσταση ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με την FDA στο πλαίσιο στης συμφωνίας που συνήψε η Abbott με την ομοσπονδιακή υπηρεσία στις 16 Μαΐου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το κλείσιμο του εργοστασίου και η ανάκληση βρεφικών γαλάτων όξυνε την έλλειψη σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία από το 2020, λιγότερα από τα μισά μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Η Abbott είχε αρχίσει να ανακαλεί προϊόντα της το Φεβρουάριο, έπειτα από πληροφορίες για βακτηριακές μολύνσεις παιδιών που είχαν καταναλώσει βρεφικό γάλα που είχε παρασκευασθεί στο εργοστάσιο.

Η επιθεώρηση που πραγματοποίησε η FDA στην εγκατάσταση στο Στέρτζις είχε «σοκαριστικά» αποτελέσματα, καθώς εντοπίσθηκαν ρωγμές σε ζωτικής σημασίας εξοπλισμό, καθώς και σοβαρά προβλήματα υγιεινής.

Στη συνέχεια η FDA συμφώνησε με την Abbott να επιβλέψει τις ενέργειες της εταιρείας για τη διόρθωση των προβλημάτων του εργοστασίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter