ΗΠΑ: Άνοιξε επίσημα η έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν – «Πολιτικό ακροβατικό»

ΗΠΑ: Άνοιξε επίσημα η έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν – «Πολιτικό ακροβατικό»

Εγκρίθηκε και επισήμως από το Κογκρέσο η έναρξη έρευνας ενόψει της παραπομπής σε δίκη του Τζο Μπάιντεν.

Επίκεντρο της έρευνας οι δοσοληψίες του 53χρονου γιου του, Χάντερ στο εξωτερικό, με τον αρχηγό του κράτους να κάνει λόγο για «πολιτικό ακροβατικό» των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων που δεν έχει απολύτως «καμία βάση».

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή στον γιο του Τζο Μπάιντεν – «Φωτιά» το κατηγορητήριο

Η διαδικασία δεν έχει ουσιαστικά καμιά πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για τους Ρεπουμπλικάνους, δεδομένου ότι η Γερουσία ελέγχεται -οριακά- από την κυβερνητική παράταξη, ενδέχεται όμως να προκαλέσει πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Οι Ρεπουμπλικανοί, που έχουν πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο, κατηγορούν τον νυν πρόεδρο, 81 ετών, πως άσκησε αθέμιτη επιρροή όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) για να διευκολύνει τον γιο του να διεκπεραιώσει αμφίβολης νομιμότητας δοσοληψίες στην Κίνα και στην Ουκρανία, ερίζουν πως επωφελήθηκαν ο ίδιος και άλλα μέλη της οικογένειας του.

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει πει επανειλημμένα ψέματα στον αμερικανικό λαό», επέμεινε ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ απευθυνόμενος στο ημικύκλιο.

Ο πρόεδρος, ο γιος του και οι Δημοκρατικοί απορρίπτουν ξερά τις κατηγορίες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό χωρίς καμιά βάση», σχολίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter