ΗΠΑ: Αντί για φιλοδώρημα της άφησαν ρατσιστικό σημείωμα!

ΗΠΑ: Αντί για φιλοδώρημα της άφησαν ρατσιστικό σημείωμα!

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε η Κέλι Κάρτερ, η γυναίκα που δουλεύει ως σερβιτόρα σε μια καφετέρια στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ βρήκε αντί για φιλοδώρημα γραμμένο πάνω στην απόδειξη το παρακάτω μήνυμα από ένα ζευγάρι: «υπέροχη εξυπηρέτηση. Δεν δίνουμε πουρμπουάρ σε μαύρους».

Φυσικά δεν έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό η ανταπόκριση του κόσμου ήταν απίστευτη σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, Τόμι Τέλεζ. «Περνούν άνθρωποι κι αφήνουν χρήματα για την κ. Κάρτερ». Ενώ κάποιοι οργάνωσαν έρανο για λογαριασμό της και συγκέντρωσαν πάνω από 300 δολάρια.

Το φιλοδώρημα συνηθίζεται στις ΗΠΑ, όπου οι σερβιτόροι συχνά βγάζουν λιγότερα απ’ τον κατώτατο μισθό και τα πουρμπουάρ υποτίθεται ότι συμπληρώνουν τη διαφορά.

Το ζευγάρι των λευκών που άφησαν το σημείωμα έδειχναν να είναι γύρω στα 25 και έφυγαν αφού πλήρωσαν τον λογαριασμό των 30,52 δολαρίων.

Η σερβιτόρα είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι συγκεκριμένοι πελάτες τη συνεχάρησαν για το πρωινό που τους σέρβιρε το Σάββατο.

«Ευχαρίστως θα τους ξανασέρβιρα. Δεν θα με εμποδίσει ένα σχόλιο μίσους», δήλωσε. «Η αγκαλιά μου παραμένει ανοικτή γι’ αυτούς». Ενώ δήλωσε ότι θα τους αναγνώριζε αν ξαναπήγαιναν στο Anita’s New Mexico Style Cafe.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ, Τόμι Τέλεζ θεωρεί ότι η πολιτική ρητορική που κυριάρχησε πέρυσι στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές δείχνει ότι «ο ρατσισμός ήταν εμφανής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι μια φωτιά που δεν έσβησε ποτέ» στις ΗΠΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter