ΗΠΑ: «Απλό λάθος ή σοβαρή αμέλεια;» – Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που θυμίζει Φλόυντ

ΗΠΑ: «Απλό λάθος ή σοβαρή αμέλεια;» – Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που θυμίζει Φλόυντ

Η Κιμ Πότερ, 49 ετών, δικάζεται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στις 11 Απριλίου 2021, η αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον Ντόντε Ράιτ, 20 ετών, στο Μπρούκλιν Σέντερ, στα προάστια της πόλης και υπόθεση θύμισε την περίπτωση Φλόυντ και τη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που τον σκότωσε τον Μάιο του 2020.

Η δίκη της Πότερ διεξάγεται στο ίδιο δικαστήριο, με τους ίδιους εισαγγελείς και ορισμένους από τους δικηγόρους που συμμετείχαν και στη δίκη του Σόβιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένας είναι Αφροαμερικανός από τους ενόρκους, ενώ οι δύο πλευρές παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κατηγορούσα αρχή και η υπεράσπιση.

Τα γεγονότα πάντως, μαρτυρούν πως η Κιμ Πότερ και δύο συνάδελφοί της σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ για έλεγχο ρουτίνας. Αφού διαπίστωσαν ότι σε βάρος του οδηγού εκκρεμούσε ένταλμα για παραβίαση του νόμου περί όπλων, αποφάσισαν να τον συλλάβουν. Ο νεαρός, που δεν ήταν οπλισμένος, προσπάθησε να διαφύγει. Για να τον σταματήσει, η Πότερ τράβηξε όπλο και τον σημάδεψε, φωνάζοντας, πολλές φορές, «τέιζερ».

Η ίδια δε, φαίνεται να υποστηρίζει ότι κατά λάθος πυροβόλησε με το υπηρεσιακό της όπλο, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για το τέιζερ που απλώς θα τον ακινητοποιούσε.

«Δεν διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση», ανέφερε η εισαγγελέας Έριν Έλντριτζ, όμως δεν ήταν ούτε ένα «ατυχές λάθος. Η υπόθεση αφορά την απρόσεκτη χρήση όπλου, την αμέλεια» μιας αστυνομικού με 26 χρόνια πείρας, εξήγησε.

Η Κιμ Πότερ «έκανε αυτό που έπρεπε για να προστατεύσει έναν συνάδελφό της» που κινδύνευε να παρασυρθεί από το αυτοκίνητο του Ντόντε Ράιτ, υποστήριξε από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Πολ Ενγκ. Λόγω «άγχους», «έκανε ένα λάθος, ήταν ατύχημα», πρόσθεσε, παραλληλίζοντάς την με «χειρουργό» που, μετά από 100 επεμβάσεις, μπορεί ακόμη να κάνει λάθος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter