ΗΠΑ: Αποδυναμώθηκε ο κυκλώνας Δέλτα – Έπεσε σε κατηγορία 3

ΗΠΑ: Αποδυναμώθηκε ο κυκλώνας Δέλτα – Έπεσε σε κατηγορία 3

Ο κυκλώνας Δέλτα αποδυναμώθηκε σήμερα ελαφρά και έπεσε στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά, νοτιοανατολικά της Κοθουμέλ, στο Μεξικό, συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 195 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να ενισχυθεί ξανά όταν θα κινηθεί πάνω από το νότιο τμήμα του Κόλπου του Μεξικού κατά τη διάρκεια της νύχτας σήμερα και αύριο, Πέμπτη, σύμφωνα με το NHC.

To NHC είχε προβλέψει χθες, Τρίτη, ότι ο Δέλτα θα ήταν ένας “κυκλώνας κατηγορίας 4 εξαιρετικά επικίνδυνος”, όταν θα άγγιζε το έδαφος στην χερσόνησο Γιουκατάν σήμερα. Το βόρειο άκρο της χερσονήσου Γιουκατάν, όπου βρίσκεται μεταξύ άλλων το τουριστικό θέρετρο Κανκούν, τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού για κυκλώνες, όπως και η Κοθουμέλ.

Επίσης οι αρχές του Μεξικού έδωσαν εντολή για την ανάπτυξη 5.000 στρατιωτικών σε αυτήν την περιοχή στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter