ΗΠΑ: Αποχώρηση Φάουτσι από όλα τα αξιώματα του τον Δεκέμβριο

ΗΠΑ: Αποχώρηση Φάουτσι από όλα τα αξιώματα του τον Δεκέμβριο

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, το πρόσωπο που ταυτίστηκε με την μάχη κατά της πανδημίας του κορονοίού στις ΗΠΑ.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι θα παραιτηθώ από τις θέσεις του Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορρύθμισης του NIAID, καθώς και από τη θέση του Επικεφαλής Ιατρικού Συμβούλου του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Θα φύγω από αυτές τις θέσεις τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους για να ακολουθήσω το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Φάουτσι, ο οποίος είναι 81 ετών,

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα εγκαταλείψει επίσης τη θέση του ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάουτσι υπηρέτησε στο NIAID για 38 χρόνια ξεκινώντας από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ronald Reagan. Βοήθησε στην επιδημία HIV/AIDS, καθώς και στον ιό του Δυτικού Νείλου, τις κρίσεις άνθρακα, σε διάφορες απειλές της γρίπης των πτηνών, Έμπολα και Ζίκα. Έγινε ένα από τα πλέον δημόσια πρόσωπα κατά τη δειάκρεια της πανδημία Covid-19 το 2020.

Πηγή: The Associated Press

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter