ΗΠΑ: Αποχωρεί και η Ουόρεν – Κούρσα για… δύο στους Δημοκρατικούς

ΗΠΑ: Αποχωρεί και η Ουόρεν – Κούρσα για… δύο στους Δημοκρατικούς

Η Ελίζαμπεθ Ουόρεν σταματά την προσπάθεια διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δίχως ωστόσο να δηλώσει ανοιχτά ποιον εκ των Σάντερς ή Μπάιντεν θα στηρίξει από εδώ και στο εξής.

Η New York Times τονίζει σε ρεπορτάζ της ότι η 70χρονη Γερουσιαστής έχει ανακοινώσει την πρόθεση για αποχώρηση από τη διεκδίκηση του χρίσματος, ωστόσο τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος σχετικά με το ποιον εκ των δύο υποψηφίων θα υποστηρίξει.

Η Ουόρεν είχε ξεκινήσει δυναμικά την καμπάνια της, καθώς το περασμένο φθινόπωρο οι δημοσκοπήσεις την έδειχναν μάλιστα και ως φαβορί για να τεθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ τον ερχόμενο Νοέμβρη. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για τη Γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη, η οποία δεν κέρδισε σε καμία εκλογική μάχη της εσωκομματικής διαδικασίας στις 30 πολιτείες, ούτε καν σε εκείνη της ευθύνης της.

Ως εκ τούτου, η Ουόρεν θα ακολουθήσει τον δρόμο των Πιτ Μπούτιτζετζ, Μάικλ Μπλούμπεργκ που ανακοίνωσαν και επισήμως την απόσυρσή τους, αφήνοντας στην κούρσα δύο εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες και πολιτικούς. Τον Τζο Μπάιντεν, που πήρε ξεκάθαρο momentum μετά τα εξαιρετικά ποσοστά του στην Super Tuesday, αλλά και τον Μπέρνι Σάντερς ο οποίος βρίσκεται ακόμη δυναμικά εντός διεκδίκησης, αναμένοντας τα αποτελέσματα των επικείμενων διαδικασιών.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter