ΗΠΑ: Αυτή είναι η πρώτη νεκρή από την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Αυτή είναι η πρώτη νεκρή από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η 445χρονη Άσλι Μπάμπιτ, είναι η γυναίκα που τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος μέσα στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. 

Η 44χρονη Αμερικανίδα από το Σαν Ντιέγκο ήταν μία από τις διαδηλώτριες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να ανατρέψουν την ήττα του Τραμπ, όταν δέχθηκε, μία σφαίρα στο στήθος της.

Η ίδια μετέβη στην Ουάσιγκτον για να αγωνιστεί για την παραμονή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο πεπεισμένη από τις συνεχείς δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί νοθείας στις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «KUSI-TV», ο σύζυγος της Μπάμπιτ δήλωσε ότι η Άσλι, ήταν επί 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τέσσερις φορές είχε εργαστεί στο εξωτερικό, απέφυγε όμως να διευκρινίσει τι ακριβώς έκανε εκεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post», ο σύζυγός της την περιέγραψε ως «ένθερμη» υποστηρίκτρια του Τραμπ».

Η στιγμή του πυροβολισμού

Μία ημέρα πριν από το θάνατό της, είχε κάνει tweet για την πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο γράφοντας:

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει … Μπορείτε να προσπαθήσετε και να προσπαθήσετε αλλά η Καταιγίδα είναι εδώ και έρχεται στην Ουάσιγκτον (DC) σε λιγότερο από 24 ώρες».

Λίγες ώρες πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο, η Μπάμπιτ, η οποία στο Twitter εμφανίστηκε με το όνομα «CommonAshSense», έγραψε : «Ο Μάικ Πενς @ αντιπρόεδρος @ πρέπει να παραιτηθεί και, στη συνέχεια, να κατηγορηθεί για προδοσία.» Και: “Ο δικαστής του συνταγματικού δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς πρέπει επίσης να παραιτηθεί.»

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κόντει, επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε από τα πυρά ενός άνδρα των αρχών ασφαλείας στο Καπιτώλιο. Πρόκειται για ένα από τα συνολικά τέσσερα θύματα των χθεσινών επεισοδίων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter