ΗΠΑ: Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού από τον Τραμπ

ΗΠΑ: Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού από τον Τραμπ

Την αύξηση σε επίπεδα ρεκόρ των δαπανών για την Άμυνα προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μειώνοντας παράλληλα τη βοήθεια προς άλλες χώρες.

Ο επόμενος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, «θα τηρεί την υπόσχεσή μου να προστατεύσω τους Αμερικανούς» είπε ο Τραμπ, μιλώντας σε συνάντηση με κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε αργότερα ότι η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 9% και ταυτόχρονα να μειώσει τη βοήθεια σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε όλα τα υπουργεία, εκτός από εκείνα που σχετίζονται με την ασφάλεια, θα μειωθεί ο προϋπολογισμός, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει μια «σημαντική μείωση» στη διεθνή βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει δεσμευτεί μεταξύ άλλων να αναδιοργανώσει τον στρατό αυξάνοντας τα διαθέσιμα μέσα του.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επωφελούμενος από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Σήμερα ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter