ΗΠΑ: Βαριές ποινές σε μέλη ρατσιστικής οργάνωσης που απειλούσε να σκοτώσει Αφροαμερικανούς σε παιδικό πάρτι!

ΗΠΑ: Βαριές ποινές σε μέλη ρατσιστικής οργάνωσης που απειλούσε να σκοτώσει Αφροαμερικανούς σε παιδικό πάρτι!

Δικαστήριο της Πολιτείας της Τζόρτζια καταδίκασε σήμερα σε βαριές ποινές κάθειρξης έναν άνδρα και μία γυναίκα που εξύβρισαν με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και απείλησαν ότι θα σκοτώσουν μια οικογένεια Αφροαμερικανών που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα γενέθλια ενός μικρού παιδιού.

Ο Τζόελ Τόρες και η Κέιλα Νόρτον μετείχαν σε μια ομάδα που τον Ιούλιο του 2015 είχε οργανώσει μια κινητοποίηση με φορτηγάκια, διακοσμημένα με τη σημαία της Συνομοσπονδίας των Νοτίων, ένα σύμβολο που σήμερα θεωρείται ρατσιστικό από πολλούς Αμερικανούς.

Αφού παρενόχλησαν πολλούς Αφροαμερικανούς οδηγούς στον δρόμο, οι δράστες σταμάτησαν έξω από το σπίτι μιας οικογένειας μαύρων, στο Ντάγκλασβιλ, όπου ήταν σε εξέλιξη μια γιορτή για τα γενέθλια ενός 8χρονου. Ένα από τα μέλη της ομάδας, που αυτοαποκαλείται “Σεβασμός στη σημαία”, έστρεψε εναντίον των συγκεντρωμένων ένα αεροβόλο ενώ οι άλλοι εξύβρισαν και απείλησαν να σκοτώσουν τα μέλη της οικογένειας.

Ο Τόρες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και η Νόρτον σε κάθειρξη 15 ετών. Ο πρώτος θα έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί αφού εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του ενώ η Νόρτον θα πρέπει να εκτίσει ποινή τουλάχιστον 6 ετών.

Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ελευθερία όλων να υψώνουν μια σημαία, ένα δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα, υπογράμμισε ο εισαγγελέας της κομητείας του Ντάγκλας, Μπράιαν Φόρτνερ. “Αντιθέτως, η υπόθεση αφορά μια ομάδα ανθρώπων που παρενοχλούσαν και εκφόβιζαν τους συμπολίτες μας λόγω του χρώματος του δέρματός τους. Εκστόμισαν ρατσιστικές ύβρεις και απείλησαν να σκοτώσουν τους εορτάζοντες. Απείλησαν να σκοτώσουν ακόμη και ένα παιδί”, τόνισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter