ΗΠΑ: Δασμούς 200% στα εισαγόμενα φάρμακα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Τραμπ

ΗΠΑ: Δασμούς 200% στα εισαγόμενα φάρμακα, ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πρόσθετους δασμούς ύψους 200% στα φαρμακευτικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα, με την ελπίδα ότι θα αναγκάσει φαρμακοβιομηχανίες να εγκατασταθούν σε αμερικανικό έδαφος.

«Θα ανακοινώσουμε σύντομα κάτι για τα φαρμακευτικά προϊόντα. Θα τους δώσουμε έναν χρόνο, ενάμιση, για να έρθουν εδώ και μετά από αυτό θα τους επιβληθούν δασμοί», είπε στο υπουργικό συμβούλιο, προσθέτοντας ότι οι δασμοί θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στο 200%.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα δασμούς ύψους 50% στον εισαγόμενο χαλκό, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή ενός μετάλλου που είναι κρίσιμης σημασίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, για πολλά καταναλωτικά αγαθά αλλά και για τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε επίσης ότι θα επιβάλει δασμούς στους ημιαγωγούς και «σε ένα δυο πράγματα, μεγάλα», χωρίς να διευκρινίσει το ύψος.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: 13 αυτοκτονίες συνδέονται με σκάνδαλο ελαττωματικού λογισμικού των ταχυδρομείων

Τουρκία: Αρχίζει ο αφοπλισμός της κουρδικής οργάνωσης PKK

Εντάλματα σύλληψης ηγετών των Ταλιμπάν εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ερυθρά Θάλασσα: Τρεις οι νεκροί από την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο

Σοβαρό επεισόδιο στην επιχείρηση «Ασπίδες»: Κινεζικό πλοίο στοχοθέτησε με λέιζερ γερμανικό αεροσκάφος

Γάζα: Το Ισραήλ σχεδιάζει στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Παλαιστίνιους στα ερείπια της Ράφα

Documento Newsletter