ΗΠΑ – Δημοκρατικοί: Σάντερς για πρωτιά στην Καλιφόρνια σύμφωνα με δημοσκόπηση

ΗΠΑ – Δημοκρατικοί: Σάντερς για πρωτιά στην Καλιφόρνια σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Μπέρνι Σάντερς έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Καλιφόρνια, έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Κυβερνητικών Σπουδών του Μπέρκλεϊ.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς φαίνεται να «κεφαλαιοποιεί» τη στήριξη των αριστερών ψηφοφόρων της Καλιφόρνια, καθώς νέα δημοσκόπηση τον δείχνει πρωτοπόρο όσον αφορά τις εκλογές των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η άνοδος του Σάντερς προέρχεται από το κύμα υποστήριξης ψηφοφόρων που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως προοδευτικούς, γεγονός που φέρνει τον 78χρονο Γερουσιαστή στην κορυφή με 26%, έναντι 20% της Ελίζαμπεθ Ουόρεν και 15% του Τζο Μπάιντεν, όσον αφορά την Καλιφόρνια.

Οι Δημοκρατικοί της Καλιφόρνια θα κληθούν να αναδείξουν τον υποψήφιο ο οποίος θα κληθεί να τα… βάλει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Σάντερς φαίνεται ότι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε πολιτείες που θεωρούνται «κλειδιά», όσον αφορά τις εκλογικές διαδικασίες των Δημοκρατικών. Πέραν της Καλιφόρνια, ο 78χρονος πολιτικός καταγράφει ανοδική πορεία σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις στην Αϊόβα και το Νιού Χάμσιρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σάντερς και η Ουόρεν βάδιζαν στα… ίσα στις δημοσκοπήσεις που αφορούσαν την Καλιφόρνια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter