ΗΠΑ: Διαμαρτυρία για τον Παλαιστινιακό λαό – Διέκοψαν ομιλία του Μπλίνκεν στο Κογκρέσο (Video)

ΗΠΑ: Διαμαρτυρία για τον Παλαιστινιακό λαό  – Διέκοψαν ομιλία του Μπλίνκεν στο Κογκρέσο (Video)

Διαδηλωτές με χέρια καλυμμένα με κόκκινη μπογιά διέκοψαν τη συνεδρίαση του Κογκρέσου σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ, απαιτώντας από την Ουάσινγκτον να σταματήσει να το χρηματοδοτεί και ζήτησαν «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Ο Μπλίνκεν αναγκάστηκε να σταματήσει την ομιλία του αρκετές φορές και στη συνέχεια οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με τη συνοδεία της αστυνομίας.

Απαντώντας στους διαδηλωτές  ο Μπλίνκεν λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί για την προστασία των αμάχων στη Γάζα, αλλά διαβεβαιώνει ότι δεν υποστηρίζουν μια κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή, επειδή απλά θα επέτρεπε στη Χαμάς να ανασυνταχθεί και να διαπράξει άλλη μια σφαγή, όπως έκανε στις 7 Οκτωβρίου.

Ενώ συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ζήτησαν από το Κογκρέσο δισσεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο περισσότερα από 105 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον σταθερό σύμμαχό του Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter