ΗΠΑ: Διέσωσαν 4.000 σκυλιά Μπιγκλ που προορίζονταν για πειραματόζωα

ΗΠΑ: Διέσωσαν 4.000 σκυλιά Μπιγκλ που προορίζονταν για πειραματόζωα

Τέσσερις χιλιάδες σκυλιά Μπιγκλ διασώθηκαν από ένα κυνοτροφείο στη Βιρτζίνια, σε μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες διάσωσης σκύλων που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, τα σκυλιά εκτρέφονταν σε εγκατάσταση στη Βιρτζίνια που στη συνέχεια σκόπευε να τα πουλήσει σε εργαστήρια για πειράματα φαρμάκων. Η εταιρεία έχει πλέον κλείσει λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των ζώων και φιλοζωικές οργανώσεις έχουν αναλάβει την αποστολή να βρουν νέα στέγη για τα σκυλιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Reuters η επικεφαλής της Humane Society, Κίτι Μπλοκ, οι επιθεωρήσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις αναπαραγωγής των σκυλιών στο Κούμπερλαντ της Βιρτζίνια εντόπισαν δεκάδες παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων, με σκυλιά να είναι υποσιτισμένα, άρρωστα, τραυματισμένα, ακόμα και νεκρά ανάμεσα σε άλλα που πάλευαν για να ζήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μονάδα αναπαραγωγής στο Κάμπερλαντ, που ανήκει στην εταιρεία Envigo RMS, μηνύθηκε τον Μάιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγόρησε για πολλαπλές πράξεις σκληρότητας κατά των ζώων.

Φιλοζωϊκές οργανώσεις εκτιμούν πως ήδη 200 από τα διασωθέντα σκυλιά βρήκαν νέο σπίτι στη νότια Καλιφόρνια.

Πηγή: Reuters, BBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter