ΗΠΑ: Διεθνής ανησυχία για τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον – Οργισμένες αντιδράσεις ηγετών

ΗΠΑ: Διεθνής ανησυχία για τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον – Οργισμένες αντιδράσεις ηγετών

Την ανησυχία τους για τα πρωτοφανή γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Ουάσιγκτον εκφράζουν οι ηγέτες από όλο τον κόσμο.

«Προφανώς ανησυχούμε και παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό προς λεπτό», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στον ραδιοφωνικό σταθμό News 1130 του Βανκούβερ. «Νομίζω ότι οι αμερικανικοί δημοκρατικοί θεσμοί είναι ισχυροί και ελπίζουμε ότι όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα σύντομα».

Τζόνσον: «Ντροπιαστικές οι εικόνες στο αμερικανικό Κογκρέσο»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του ζήτησε τον τερματισμό των «ντροπιαστικών εικόνων» στην Ουάσινγκτον

«Ντροπιαστικές εικόνες στο αμερικανικό Κογκρέσο», δήλωσε ο Τζόνσον στο Twitter. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο και είναι πλέον ζωτικής σημασίας να υπάρξει μια ειρηνική και ομαλή μετάβαση εξουσίας», τόνισε.

Μητσοτάκης: Φριχτά τα γεγονότα που σημειώθηκαν

«Εξαιρετικά τραυματικά από τη βία και φρικτά γεγονότα σημειώθηκαν στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, με βαθιές ρίζες και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση», έγραψε στο Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κουρτς: Είναι μια απαράδεκτη επίθεση κατά της δημοκρατίας

«Είμαι συγκλονισμένος από τις σκηνές στην Ουάσιγκτον, αυτό είναι μια απαράδεκτη επίθεση κατά της δημοκρατίας. Πρέπει να διασφαλιστεί μια ειρηνική και ομαλή μετάβασης της εξουσίας» έγραψε στο twitter ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Φον Ντερ Λάιεν: Πιστεύω στη δύναμη των θεσμών και της δημοκρατίας των ΗΠΑ

«Πιστεύω στη δύναμη των θεσμών και της δημοκρατίας των ΗΠΑ. Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας βρίσκεται στον πυρήνα. Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του ως ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ» έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Μισέλ: Έχω εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έγραψε πως το Αμερικανικό Κογκρέσο είναι ναός της δημοκρατίας, δηλώνοντας σοκαρισμένος για τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον. «Έχω εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ότι θα εξασφαλίσουν μια ειρηνική μετάβαση εξουσίας στο Τζο Μπάιντεν».

Στόλτενμπεργκ: Σοκαριστικές οι σκηνές στην Ουάσινγκτον

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έγραψε πως οι σκηνές στην Ουάσινγκτον είναι σοκαριστικές και πως το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών πρέπει να γίνει σεβαστό.

Σάντσεθ: Είμαι βέβαιος για τη δύναμη της δημοκρατίας της Αμερικής

«Παρακολουθώ με ανησυχία τις ειδήσεις που προέρχονται από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον. Είμαι βέβαιος για τη δύναμη της δημοκρατίας της Αμερικής. Ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ξεπεράσει το στάδιο της έντασης, ενώνοντας τον αμερικανικό λαό» έγραψε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter