ΗΠΑ: Δημοσκοπικό «καμπανάκι» για τους Δημοκρατικούς – Τι δείχνουν οι μετρήσεις σε πέντε πολιτείες-κλειδιά

ΗΠΑ: Δημοσκοπικό «καμπανάκι» για τους Δημοκρατικούς – Τι δείχνουν οι μετρήσεις σε πέντε πολιτείες-κλειδιά

Σε μειονεκτική θέση φέρεται να βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκοπήσεις από τους New York Times και το CBS, έναν χρόνο πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του 2024.

Η δημοσκόπηση των Times, φέρει τον αμερικανό πρόεδρο να οδεύει σε ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων, σε πέντε από τις έξι πολιτείες – κλειδιά, χάνοντας απήχηση στους νέους και στις μειονότητες.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ξεπερνά σε πρόθεση ψήφου τον 80χρονο δημοκρατικό αντίπαλό του στη Νεβάδα, στην Τζόρτζια, στην Αριζόνα, στο Μίσιγκαν και στην Πενσιλβάνια. Από τις έξι, δεν απομένει στον Τζο Μπάιντεν παρά το Ουισκόνσιν.

Μπορεί το 2020 ο Τζο Μπάιντεν να κέρδισε και τις έξι λεγόμενες swing states, τις πολιτείες που χαρακτηρίζονται αμφιταλαντευόμενες και ψηφίζουν τον υποψήφιο πότε της μιας και πότε της άλλης παράταξης, όμως οι δημοσκοπήσεις δίνουν μία διαφορετική εικόνα.

Άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CBS, θέλει τον Ντόναλντ Τραμπ να προηγείται ως προς τις προθέσεις ψήφου γενικά, να συγκεντρώνει 51%, έναντι 48% του Τζο Μπάιντεν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter