ΗΠΑ: Δύο «άκυρα» στον Τραμπ από Κογκρέσο και Νιέτο

ΗΠΑ: Δύο «άκυρα» στον Τραμπ από Κογκρέσο και Νιέτο

Λίγο αφότου τουίταρε ότι δεν θα γίνει συνάντηση με τον μεξικανό ομόλογό του, αν ο Νιέτο δε δεχτεί να πληρώσει για το περιβόητο τείχος, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε διπλό πλήγμα: Από τη μία ακύρωσε πρώτος τη συνάντηση ο Νιέτο κι από την άλλη το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει εκείνο την κατασκευή του τείχους!

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, προχώρησε στην ακύρωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου θα συναντούσε τον Αμερικανό ομόλογό του, μετά τις διακηρύξεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι προχωρεί με την κατασκευή τείχους στα σύνορα των δύο χωρών για να αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ και ότι το κόστος του τείχους θα πληρωθεί από το Μεξικό.

Ο κ. Νιέτο είχε δηλώσει από την Τετάρτη ότι το Μεξικό δεν θα πληρώσει «για κανένα τείχος», καθώς διαφωνεί με την κατασκευή του. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω Twitter, είχε καλέσει τον Μεξικανό ομόλογό του να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, εάν επιμένει ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος.

«Στα κρύα του λουτρού» άφησε όμως το νέο πλανητάρχη και το Κογκρέσο, σχετικά με το ποιος θα αποπληρώσει το κόστος κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Παρά τις δηλώσεις του ίδιου του Τραμπ, ότι το Μεξικό θα αναλάβει το κόστος, το ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο μάλιστα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, δια στόματος του του Προέδρου του, Πολ Ράιαν ανακοίνωσε ότι η χρηματοδότηση του τεραστίων διαστάσεων έργου θα γίνει από το… ίδιο το Σώμα!

Συγκεκριμένα, ο Ράιαν, μια μέρα μετά το Προεδρικό Διάταγμα που ο Τραμπ υπέγραψε για την κατασκευή του τείχους, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη Φιλαδέλφεια, είπε χαρακτηριστικά ότι το ίδιο το Κογκρέσο θα αποπληρώσει «για την κατασκευή ενός πραγματικού εμποδίου στα σύνορα», το κόστος του οποίου υπολογίζεται μεταξύ 12 και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter