ΗΠΑ: Έφεση άσκησε η κυβέρνηση Τραμπ στο τελευταίο δικαστικό «μπλόκο» του αντιμεταναστευτικού της διατάγματος

ΗΠΑ: Έφεση άσκησε η κυβέρνηση Τραμπ στο τελευταίο δικαστικό «μπλόκο» του αντιμεταναστευτικού της διατάγματος

Έφεση κατά της απόφασης μερικής αναστολής για το δεύτερο αντιμεταναστευτικό διάταγμα, που εξέδωσε ομοσπονδιακός δικαστής της πολιτείας του Μέριλαντ, άσκησε η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Η έφεση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Γκρίνμπελτ, στο Μέριλαντ (ανατολικές ΗΠΑ), σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο. Ο δικαστής Θίοντορ Τσουάνγκ ανέστειλε μερικώς, το πρωί της Πέμπτης, την ισχύ του διατάγματος, το οποίο απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ των προσφύγων και των υπηκόων έξι μουσουλμανικών χωρών.  

Ο δικαστής, που στοχοθέτησε ειδικά το μέτρο της διακοπής έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για τους υπηκόους των συγκεκριμένων αυτών χωρών, εκτίμησε ότι το νέο διάταγμα είναι «η υλοποίηση, που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό, της απαγόρευσης εισόδου (στις ΗΠΑ) των μουσουλμάνων».

Ένας άλλος ομοσπονδιακός δικαστής, στη Χαβάη, ανέστειλε την Τετάρτη την εφαρμογή του διατάγματος που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ την 6η Μαρτίου και που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη 16 Μαρτίου. «Αυτό το διάταγμα εκδόθηκε με στόχο να αδικήσει μια συγκεκριμένη θρησκεία», επισήμανε στην απόφασή του ο δικαστής Ντέρικ Ουάτσον.

Οι δύο δικαστές τόνισαν ότι βάσισαν τις αποφάσεις τους στις δηλώσεις στις οποίες προέβη κατά το παρελθόν ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε προτείνει, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, να κλείσει τα σύνορα της χώρας του σε όλους τους μουσουλμάνους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter