ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός των Goodfellas και Law&Order, Πολ Σορβίνο

ΗΠΑ: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός των Goodfellas και Law&Order, Πολ Σορβίνο

O ηθοποιός Πολ Σορβίνο που έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του μαφιόζου στο «Goodfellas» του Μάρτιν Σκορσέζε, πέθανε σε ηλικία 83 από φυσικά αίτια.

«Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος Πολ Σορβίνο, ήταν ο έρωτας της ζωής μου και ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές που κοσμούσαν ποτέ την οθόνη και τη σκηνή», δήλωσε η σύζυγός του, Ντι Ντι Σορβίνο.

Ο Πολ Σορβίνο γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1939 από μητέρα που δίδασκε πιάνο και πατέρα επιστάτη σε εργοστάσιο ενδυμάτων, είχε μουσικές κλίση από νεαρή ηλικία και παρακολούθησε την Αμερικανική Μουσική και Δραματική Ακαδημία στη Νέα Υόρκη όπου ερωτεύτηκε το θέατρο. Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1964 στο “Bajour” και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο “Where’s Poppa?” του Καρλ Ράινερ το 1970.

Ήταν πατέρας της ηθοποιού Μίρα Σορβίνο, και γνωστός εκτός του ρόλου του στο «Goodfellas» για τον ρόλο του ως Φρανκ Σερέτα στο «Law & Order» του NBC και ως Κίσιντζερ στο «Nixon» του Όλιβερ Στόουν.

Τα τελευταία χρόνια δούλευε συνεχώς, με δεκάδες ρόλους τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων στα “Godfather of Harlem”, “Bad Blood”, “Undercover Grandpa”, “The Goldbergs” και “Criminal Minds: Beyond Borders”.

Πηγή:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter