ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο από διαδηλωτές υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα (Videos)

ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο από διαδηλωτές υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα (Videos)

Πλήθος κόσμου που διαδηλώνει υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα εισέβαλε το βράδυ της Τετάρτης στο Καπιτώλιο εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, ενώ ακόμη ακόμη περισσότεροι διαδηλωτές βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας διαδηλωτές που ζητούν ισραηλινή κατάπαυση του πυρός συλλαμβάνονται μέσα στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Οι διαδηλωτές, ντυμένοι με μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν «οι Εβραίοι λένε κατάπαυση του πυρός τώρα» και «όχι στο όνομά μας» κατέλαβαν τη μεγάλη ροτόντα στο Cannon House Office Building, ενώ κρατούσαν αφίσες με μηνύματα όπως «Αφήστε τη Γάζα να ζήσει» και «Θρηνήστε τους νεκρούς, και αγωνιστείτε για τους ζωντανούς».

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν να διαδηλώνουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε», ενώ οι διαμαρτυρίες δεν συμβαίνουν μόνο μέσα στο Καπιτώλιο με διαδηλωτές, όπως αναφέρει η αστυνομία, να περπατούν επίσης στο οδόστρωμα γύρω από την πλευρά της Βουλής των Αντιπροσώπων του συγκροτήματος του Καπιτωλίου. Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει πόσοι διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, αλλά δήλωσε ότι μέχρι στιγμής τρεις έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για επίθεση εναντίον αστυνομικού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Πάντως, περισσότεροι από 30 διαδηλωτές συνελήφθησαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας για να υποστηρίξουν την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν σε κοινή συνέντευξη του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, υιοθέτηση πλήρως την ισραηλινή γραμμή και υποστήριξε ότι το μακελειό στο νοσοκομείο της Γάζα Αλ Αχλί, που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων, προκλήθηκε από παλαιστινιακή ρουκέτα.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι (το χτύπημα) ήταν αποτέλεσμα μιας ρουκέτας που ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική οργάνωση στη Γάζα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς έχουν διαψεύσει αυτή την εκδοχή κατηγορώντας το Ισραήλ για το πλήγμα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter