ΗΠΑ: Έκανε πίσω το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για το ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν

ΗΠΑ: Έκανε πίσω το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για το ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αποσύρθηκε από τη διοργάνωση του ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μήπως δεν μπορεί να διοργανώσει με ασφάλεια την εκδήλωση όταν θα επαναλειτουργήσει μετά το lockdown ένεκα του κορονοϊού.

Η εκδήλωση της 15ης Οκτωβρίου, που είχε προγραμματισθεί να είναι η δεύτερη συζήτηση μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού διεκδικητή της προεδρίας, πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πλέον στο Κέντρο Adrienne Arsht στο Μαϊάμι, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών.

Η Φλόριντα έχει καταγράψει περισσότερα από 97.000 κρούσματα κορονοϊού και μάλιστα φαίνεται πως καταγράφεται και νέα αύξησή τους, καθώς η Πολιτεία έσπευσε γρήγορα να άρει τα περιοριστικά μέτρα σύμφωνα με τα στοιχεία της εθελοντικής πρωτοβουλίας COVID Tracking Project. Το Μίσιγκαν έχει καταγράψει περισσότερα από 67.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον Μάρτιο, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί μία κάμψη των μολύνσεων.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έλαβε υπόψη του τις αρμόδιες Πολιτειακές κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία, αλλά και συμβουλές εμπειρογνωμόνων, για την απόφασή του, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Μαρκ Σλίσελ στην επιστολή προς την Επιτροπή Τηλεμαχιών.

«Δεδομένης της κλίμακας και της πολυπλοκότητας του έργου που αναλαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και υγιές φθινοπωρινό εξάμηνο για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό και τους περιορισμένους επισκέπτες μας… θεωρούμε πως δεν είναι εφικτό να φιλοξενήσουμε με ασφάλεια την αντιπαράθεση των διεκδικητών όπως είχε προγραμματιστεί» τονίζει στην επιστολή του ο Σλίσελ.

Με τον Τραμπ να έπεται του Μπάιντεν στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιθυμούσε περισσότερες από τις τρεις προγραμματισμένες αντιπαραθέσεις και αυτές να ξεκινήσουν νωρίτερα. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε αμέσως από την αντίστοιχη ομάδα του Μπάιντεν.

Η επικεφαλής της εκστρατείας του Μπάιντεν Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον απέστειλε επιστολή τη Δευτέρα στην Επιτροπή Τηλεμαχιών, δηλώνοντας πως ο διεκδικητής της προεδρίας θα δεχόταν το ισχύον χρονοδιάγραμμα για τις τρεις αντιπαραθέσεις των διεκδικητών της προεδρίας και της μίας των αντιπροέδρων τους στο διάστημα μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 22 Οκτωβρίου και ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η επιτροπή προετοιμάζεται για έναν πιθανό αντίκτυπο της COVID-19 στις εκδηλώσεις.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter