ΗΠΑ: Εκρηκτική αύξηση στις κλοπές τρένων στο Λος Άντζελες (video)

ΗΠΑ: Εκρηκτική αύξηση στις κλοπές τρένων στο Λος Άντζελες (video)

Οι πρωτοφανείς εικόνες των σιδηροδρομικών γραμμών στο Λος Άντζελες, με χιλιάδες συσκευασίες που άφησαν πίσω τους σαλταδόροι των τρένων, φέρνουν πάλι στο προσκήνιο την εκρηκτική αύξηση των κλοπών των τρένων που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Οι εικόνες που μετέφεραν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι εντυπωσιακή: την περασμένη Παρασκευή, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP έδειξε χιλιάδες πεταμένες συσκευασίες από προϊόντα των μεγαλύτερων εταιρειών ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου και τις πιο γνωστές αμερικανικές εταιρείες ταχυμεταφορών, να κατακλύζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Η Union Pacific, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα φορτηγά-τρένα, είπε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες έχει καθαρίσει δυο φορές τις γραμμές. Αυτό δε στάθηκε αρκετό για να μην εκτροχιαστεί συρμός την Παρασκευή.

Μάλιστα, σε επιστολή προς τον εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες τον περασμένο Δεκέμβριο, η Union Pacific ανέφερε ότι μέσα σε 12 μήνες η αύξηση στις κλοπές των φορτηγών-τρένων έχει ξεπεράσει το 160%, ενώ κατά μέσο όρο παραβιάζονταν πάνω από 90 κοντέινερ την ημέρα. Για πολλούς μήνες, η αύξηση σε σχέση με ένα χρόνο πριν ξεπερνούσε το 200%, ενώ τον Οκτώβριο του 2021 έσπασε όλα τα ρεκόρ με αύξηση 356%! Η εταιρεία έγραψε στην επιστολή της ότι έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, με προσωπικό και εργαλεία παρακολούθησης, όμως δεν είναι αρκετά.

Οι επίδοξοι κλέφτες χρησιμοποιούν κοπτικά εργαλεία για να παραβιάσουν τις ασφάλειες των εμπορευματοκιβωτίων. Οι στόχοι, είτε του οργανωμένου είτε του ευκαιριακού εγκλήματος, είναι ποικίλοι: από ηλεκτρονικά είδη και ρούχα μέχρι rapid test για τον κορονοϊό. Η κατάσταση είναι τραγική: οι Los Angeles Times αναφέρουν περιπτώσεις ανθρώπων που ψάχνουν τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι κλέφτες τρένων μήπως και βρουν κάτι χρήσιμο ή κάτι που μπορούν να το πουλήσουν για μερικά δολάρια. Η Καλιφόρνια καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας στις ΗΠΑ, αφού ένας στους τρεις κατοίκους της είναι κάτω ή κοντά στο κατώφλι της.

Οι κλοπές αυτές έχουν επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το κόλλημα που υπάρχει στην εφοδιαστική αλυσίδα στις ΗΠΑ γενικά, αλλά και στο Λος Άντζελες ειδικά. Τα λιμάνια της πόλης είναι η μεγαλύτερη πύλη εισόδου προϊόντων από την Ασία, από όπου έρχονται κατά κύριο λόγο τα προϊόντα που παραγγέλνουν οι Αμερικανοί καταναλωτές.

Χιλιάδες εργάτες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς για μήνες, για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε φορτηγά τρένα, οι μεγάλες ουρές των οποίων εκτείνονται σε γειτονικές κατοικημένες περιοχές. Ο αυξανόμενος όγκος εμπορευμάτων στα λιμάνια αυτά, που επεξεργάζονται το 40% του συνόλου των εισαγωγών εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ, δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ασκώντας πίεση στους εργαζόμενους και τους κατοίκους που ζουν κοντά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter