ΗΠΑ: Εκτίναξη των απεργιών και αύξηση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης το 2022

ΗΠΑ: Εκτίναξη των απεργιών και αύξηση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης το 2022

Ελπίδα για την πορεία του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος στις ΗΠΑ δίνουν τα στοιχεία από το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής (EPI) που επεξεργάστηκε τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας (BLS) και σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των εργαζομένων που εμπλέκονται σε μεγάλες στάσεις εργασίας (απεργίες και παρόμοιες δραστηριότητες) αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% σε σύγκριση με το 2021.

Καθώς οι ΗΠΑ είδαν ένα ανανεωμένο εργατικό κίνημα και μια αγορά εργασίας σε αναβρασμό, 120.600 οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας το 2022. Επιπλέον, περίπου 200.000 περισσότεροι εργαζόμενοι από το 2021 εκπροσωπήθηκαν από ένα συνδικάτο, την ίδια ώρα που όπως τονίζεται στην έκθεση οι κολοσσοί του τεχνολογικού τομέα πρωτοστάτησαν στις απολύσεις εργαζομένων παρά την αύξηση των κερδών τους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός δεν παρέχει μια πλήρη εικόνα των στάσεων εργασίας το 2022. Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα στάσεων εργασίας που αφορούν λιγότερους από 1.000 εργαζόμενους και οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στα στατιστικά που του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας.

Στην έκθεσή του το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής καλύπτει βασικές απεργίες και στάσεις εργασίας που σημειώθηκαν το 2022 (μερικές από τις οποίες περιλαμβάνονται στα δεδομένα BLS και άλλες όχι).

Πηγή: NBC, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter