ΗΠΑ: Εκτός διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών ο Χουλιάν Κάστρο

ΗΠΑ: Εκτός διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών ο Χουλιάν Κάστρο

Ο Χουλιάν Κάστρο, ο μόνος ισπανόφωνος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από την κούρσα της εσωκομματικής διαδικασίας.

«Με βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους τους υποστηρικτές μου, τερματίζω σήμερα την προεκλογική μου εκστρατεία», έγραψε στο Twitter ο Κάστρο. «Είμαι τόσο υπερήφανος για όλα αυτά πετύχαμε μαζί. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια Αμερική στην οποία ο καθένας έχει τη θέση του – ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτόν τον αγώνα», πρόσθεσε.

Εγγονός ενός Μεξικανού μετανάστη, ο 45χρονος Χουλιάν Κάστρο, ήταν ένας από τους πρώτους, τον Ιανουάριο του 2019, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο.

Ο πρώην υπουργός Στέγασης της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα και πρώην δήμαρχος της πόλης του Σαν Αντόνιο του Τέξας, και σκληρός επικριτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει από τότε.

Ο μέσος όρος των εθνικών δημοσκοπήσεων που έχει δημιουργήσει ο ιστότοπος RealClearPolitics του έδινε, πριν από την αποχώρησή του από την κούρσα, μόλις το 1,2% της πρόθεσης ψήφου.

Από τους περίπου 20 διεκδικητές με τους οποίους ξεκίνησε η κούρσα των Δημοκρατικών, πλέον έχουν μείνει 14.

Η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις και ο Μπέτο Ο’Ρουρκ, επίσης Τεξανός, είναι ανάμεσα στους υποψηφίους που αποχώρησαν τους τελευταίους μήνες.

Στις 3 Φεβρουαρίου στην Άιοβα θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Δημοκρατικών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με το 28,3% της πρόθεσης ψήφου σύμφωνα με το μέσο όρο της RealClearPolitics, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με τους γερουσιαστές Μπέρνι Σάντερς (19,1%) και Ελίζαμπεθ Γουόρεν (15,1%) να ακολουθούν.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter