ΗΠΑ: Ελπιδοφόρα ανακάλυψη στη μάχη κατά του καρκίνου με «όπλο» το DNA

ΗΠΑ: Ελπιδοφόρα ανακάλυψη στη μάχη κατά του καρκίνου με «όπλο» το DNA

Μια νέα, ελπιδοφόρα ανακάλυψη έκαναν οι επιστήμονες της γενετικής στην πολύχρονη μάχη κατά του καρκίνου, χρησιμοποιώντας μία τεχνική επεξεργασίας του DNA ώστε να ενισχύσουν τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της τεχνικής CRISPR, όπως ονομάζεται, ερευνητές στις ΗΠΑ τροποποίησαν ανοσοποιητικά κύτταρα που είχαν λάβει από 16 ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου, μεταξύ άλλων του παχέος εντέρου, του μαστού και του πνεύμονα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνική CRISPR έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως σε ανθρώπους για την αφαίρεση συγκεκριμένων γονιδίων, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να ενεργοποιηθεί περισσότερο κατά του καρκίνου.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές κατάφεραν όχι μόνο να αφαιρέσουν συγκεκριμένα γονίδια, αλλά και να εισάγουν νέα, τα οποία προγραμματίζουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να καταπολεμήσουν τον συγκεκριμένο καρκίνο του ασθενούς.

«Πρόκειται για ένα άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη μιας εξατομικευμένης θεραπείας για τον καρκίνο», δήλωσε Δρ. Άντονι Ρίμπας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες με την ιδιότητα ενός εκ των υπευθύνων της μελέτης.

Οι επιστήμονες απομόνωσαν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που είχαν εκατοντάδες μεταλλάξεις και τα τροποποίησαν ώστε να στοχεύουν τον συγκεκριμένο όγκο του κάθε ασθενούς. Ως αποτέλεσμα, ένα μήνα μετά τη θεραπεία, η νόσος πέντε εκ των ασθενών είχε σταθεροποιηθεί.

Πηγή: AFP, NBC

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Ελπίδες για θεραπεία του καρκίνου μέσω ιού που εξοντώνει επιβλαβή κύτταρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter