ΗΠΑ: Ένοχος πρώην αστυνομικός για συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Ένοχος πρώην αστυνομικός για συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Του Θάο κρίθηκε την Τρίτη ένοχος για συνέργεια στη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020 του κατά τη σύλληψη του τελευταίου.

Η κατηγορία κατά του Θάο, ενός από τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη, ήταν η τελευταία εκκρεμής ποινική υπόθεση που σχετίζεται με τη δολοφονία του Floyd, η οποία το 2020 πυροδότησε διαμαρτυρίες για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία σε όλες τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Ο Θάο είχε επιλέξει να επιτρέψει στον περιφερειακό δικαστή της κομητείας Hennepin, Peter Cahill, να αποφασίσει αν ήταν ένοχος ή αθώος, παραιτούμενος από το δικαίωμά του για δίκη με ενόρκους. Η απόφαση 177 σελίδων του Cahill αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου το πρωί της Τρίτης. Η καταδίκη του Thao έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο να γονατίζει στο λαιμό του με χειροπέδες δεμένου με χειροπέδες Φλόιντ για περισσότερα από εννέα λεπτά, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Φλόιντ το 2021.

Κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του Φλόιντ, ο Κούενγκ βρισκόταν στην πλάτη του Φλόιντ και ο Λέιν του κρατούσε τα πόδια ενώ ο Θάο κρατούσε σε απόσταση τους περαστικούς.

Πηγή: AP, CNN

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter