ΗΠΑ: Έντονες πιέσεις να βγουν στη «φόρα» τα έγγραφα για τη σχέση Τραμπ – Ερντογάν

ΗΠΑ: Έντονες πιέσεις να βγουν στη «φόρα» τα έγγραφα για τη σχέση Τραμπ – Ερντογάν

Επιστολή προς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου απέστειλε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ θεωρεί ότι η φιλία μεταξύ του Αμερικανού και του Τούρκου προέδρου εξυπηρετεί περισσότερο τα συμφέροντα του Ερντογάν παρά αυτά των ΗΠΑ.

Στην επιστολή του προς τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, ο γερουσιαστής Μενέντεζ υπογραμμίζει ότι η εμφάνιση των εγγράφων που αφορούν τις επιχειρηματικές σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν θα φωτίσουν την πραγματική ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ.

Για τον γερουσιαστή, η άρνηση του Τραμπ να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, παρά το αίτημα του Κογκρέσου, αλλά και την απόφαση για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία, περιοχή που έκτοτε ανήκει στην επιρροή της Άγκυρας, αποτελούν παραδείγματα για τη «σκιώδη» δράση του Τραμπ και τη μεροληψία προς την Τουρκία, αντί των Αμερικανικών συμφερόντων.

«Οι θέσεις του Προέδρου Τραμπ, αλλά ακόμη και η σιωπή του φαίνεται ότι επηρεάστηκαν από τη σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή τα προσωπικά του συμφέροντα στην Τουρκία. Όλα αυτά, αντί να δοθεί βάρος για την προώθηση των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Αν και φαίνεται ότι απέδωσε προσωπικά για τον Πρόεδρο, η σχέση αυτή δεν απέδωσε για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, της χώρας που εξελέγη να ηγηθεί», σημειώνει ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ.

Μάλιστα, ο Μενέντεζ χρησιμοποίησε στην επιστολή του, ως παράδειγμα… ενοχής του Τραμπ, τις ηχητικές καταγραφές των συνεντεύξεων του προέδρου προς τον δημοσιογράφο της Washington Post, Μπομπ Γούντγουορντ. Τότε, ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι… τα πηγαίνει εξαιρετικά με τον πρόεδρο Ερντογάν «αν και δεν θα έπρεπε, αφού όλοι λένε “τι κακός τύπος”. Αλλά για μένα η σχέση πάει καλά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter