ΗΠΑ: Επιστολή γιατρών προς Τραμπ – «Πρέπει να μας βοηθήσει η κυβέρνηση»

ΗΠΑ: Επιστολή γιατρών προς Τραμπ – «Πρέπει να μας βοηθήσει η κυβέρνηση»

Σε ανοιχτή τους επιστολή προς την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και τα εθνικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, γιατροί, νοσηλευτές και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ζητούν να υπάρξει μια ενιαία και στοχευμένη πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ και εξηγούν ποια θα πρέπει να είναι αυτή.

Μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν αποτύχει να ηγηθούν μιας παγκόσμιας προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατάφεραν μια άλλη -σίγουρα δυσάρεστη- πρωτιά.

Σε διάστημα λίγων μόνο ημερών βρέθηκαν στην πρώτη θέση του παγκόσμιου καταλόγου με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (πάνω από 86.000), μπροστά από την Κίνα, την οποία ο πρόεδρος Τραμπ πολλάκις κατηγόρησε δημοσίως ότι ευθύνεται για την εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, θα ήταν προτιμότερο για τον Αμερικανό πρόεδρο να αναλάβει -επιτέλους- την ευθύνη για τα εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά του στην αντιμετώπιση του Covid-19 στις ΗΠΑ, να απαντήσει στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των πολιτειών που στερούνται απραίτητου ιατροφαρμακευτικού υλικού και ανθρωπίνου δυναμικού και να δρομολογήσει μια ενιαία πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας την οποία θα διευθύνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί. Σε ανοιχτή τους επιστολή, γιατροί, νοσηλευτές και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης εξηγούν ποιες ακριβώς ενέργειες πρέπει να πάρει. Και όπως επεσήμανε αναγνώστης του documentonews που μας την κοινοποίησε, τα αιτήματά τους δεν απέχουν από τις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας:

Συνοψίζονται στα εξής τρία:

1) Εντολή «παραμονής στο σπίτι» για ολόκληρη τη χώρα.

2) Άμεση έναρξη προγράμματος δειγματοληπτικών δοκιμών (tests) σε εθνική κλίμακα με σκοπό την εξακρίβωση της διασποράς των συμπτωματικών και των ασυμπτωματικών κρουσμάτων στον ιό COVID-19, έτσι ώστε η εντολή “παραμονή στο σπίτι” να μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα και με επιτυχία.

3) Ενεργοποίηση της Διάταξης περί Παραγωγής Αμυντικών Μέσων (Defense Production Act) για να αυξήσει την παραγωγή αναπνευστήρων, εξοπλισμού ατομικής προστασίας και εξαρτημάτων δειγματοληπτικών δοκιμών (test kits).

Το περιεχόμενο της επιστολής

Για τον Πρόεδρο Trump και τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων:

Ως γιατροί, νοσηλευτές και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, που εργάζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του COVID-19, καλούμε τον Πρόεδρο Trump να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσης αυτής της θανατηφόρας και καταστροφικής πανδημίας.

Τα τρία αυτά μέτρα, που προτείνουμε, βασίζονται στην σύμφωνη γνώμη των γιατρών και των επιστημόνων. Εάν τα μέτρα εφαρμοστούν σωστά, θα σωθούν αμέτρητες ζωές και θα βγούμε από αυτήν την πρωτοφανή πανδημία υπεύθυνα και με ασφάλεια.

Τα δεδομένα, η επιστήμη και οι εμπειρίες άλλων χωρών δηλώνουν ότι αυτά τα τρία μέτρα αντιπροσωπεύουν την καλύτερη στρατηγική για την ανάσχεση της μετάδοσης του COVID-19 στις ΗΠΑ.

Μόνες τους οι Πολιτείες δεν μπορούν να εφαρμόσουν πλήρως τα μέτρα αυτά. Mόνο η Oμοσπονδιακή Kυβέρνηση μπορεί.

Αυτό που μας λένε τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ότι τα μέτρα αυτά, σε συνδυασμό με μια συναινετική εθνική στρατηγική για την καταστολή του COVID-19, μπορούν να επιταχύνουν την επιστροφή στην ομαλότητα και να προστατέψουν την αμερικανική οικονομία πολύ πιο αποτελεσματικά από την αδράνεια, τις αποσπασματικές δράσεις ή, χειρότερα, από απερίσκεπτες ενέργειες, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη την δημόσια υγεία.Τα τρία αυτά μέτρα είναι:Η Κυβέρνηση Trump πρέπει να εκδώσει μια εντολή “παραμονής στο σπίτι” για ολόκληρο το έθνος. Ο κορωναϊός δεν αναγνωρίζει πολιτειακά σύνορα. Μια ομοσπονδιακή εντολή “παραμονής στο σπίτι” μπορεί να επιβραδύνει τη διασπορά του COVID-19. Τα μοντέλα δείχνουν ότι τα επιθετικά μέτρα αποφυγής σωματικής ή κοινωνικής επαφής, όπως η “παραμονή στο σπίτι”, μπορούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, να αποτρέψουν την προσέλευση των ασθενών σε υπερπλήρη νοσοκομεία και να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στο προσωπικό των νοσοκομείων να αντιμετωπίσει το πλήθος των ασθενών.Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και να μειωθεί ο χρόνος της “παραμονής στο σπίτι” σε πανεθνική κλίμακα, η Κυβέρνηση Trump πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ένα πρόγραμμα δειγματοληπτικών δοκιμών (tests) σε εθνική κλίμακα με σκοπό την εξακρίβωση της διασποράς των συμπτωματικών και των ασυμπτωματικών κρουσμάτων στον ιό COVID-19. Ένα αυστηρό πρόγραμμα δειγματοληπτικών δοκιμών (tests) μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε καλύτερα τις εστίες μόλυνσης, καθώς και τις περιοχές όπου η μόλυνση έχει υποχωρήσει, οπότε η εντολή “παραμονής στο σπίτι” μπορεί να καταργηθεί σταδιακά. Οι συχνές και εκτενείς δειγματοληπτικές δοκιμές (tests) σε εθνική κλίμακα είναι ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί με ασφάλεια ο χρόνος “παραμονής στο σπίτι”.

Η Κυβέρνηση Trump οφείλει να ενεργοποιήσει την Διάταξη περί Παραγωγής Αμυντικών Μέσων (Defense Production Act) για να αυξήσει την παραγωγή των αναγκαίων αναλωσίμων και εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης χρειάζονται μάσκες, γάντια, φαρμακευτικό υλικό και άλλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας για να αποτρέψουν την μόλυνση τους και την μετάδοση του COVID-19. Οι ασθενείς χρειάζονται αναπνευστήρες, κρεβάτια ΜΕΘ και άλλον, απολύτως απαραίτητο, εξοπλισμό για να θεραπευθούν και να αναρρώσουν με ασφάλεια. Στα παραπάνω υπάρχει τρομακτική έλλειψη. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση μπορεί να κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις να κατασκευάσουν τα απαραίτητα εφόδια, που χρειάζεται η χώρα μας για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την εξάπλωση του COVID-19.

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω τρία μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία και την αποκατάσταση της υγείας και της ασφάλειας των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας. Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική μας ασφάλεια και το μέλλον του έθνους μας. Πιστεύουμε ότι αυτά τα τρία μέτρα, όλα μαζί, θα σώσουν ζωές. Εάν δεν θεσπίσουμε αυτά τα μέτρα, θα χαθούν ζωές. Καλούμε τον Πρόεδρο Trump και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προβούν αμέσως σε αυτές τις ενέργειες.Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν στη βελτίωση της πάλης μας ενάντια στον COVID-19 και στην προστασία τόσο των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όσο και των ασθενών για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας.Εάν είστε εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και υποστηρίζετε αυτά τα μέτρα, κάντε κλικ εδώ για να υπογράψετε την ανοιχτή επιστολή μας προς την Κυβέρνηση Trump σήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter