ΗΠΑ: Εταιρεία λογισμικού «κυνηγά» τον Ρούντι Τζουλιάνι – Ζητά αποζημίωση 1,3 δισ. δολαρίων

ΗΠΑ: Εταιρεία λογισμικού «κυνηγά» τον Ρούντι Τζουλιάνι – Ζητά αποζημίωση 1,3 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού και μηχανημάτων για ψηφοφορίες Dominion Voting Systems υπέβαλε αγωγή σήμερα εναντίον του Ρούντι Τζουλιάνι, του δικηγόρου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την «εκστρατεία παραπληροφόρησης» που εξαπέλυσε εναντίον της.

Η Dominion υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε από αυτά τα «δυσφημιστικά ψεύδη» που διέδιδαν ο ίδιος ο Τραμπ, οι σύμμαχοί του και τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον Ρεπουμπλικάνο επιχειρηματία.

«Ως αποτέλεσμα των δυσφημιστικών ψευδών που διέδιδε ο Τζουλιάνι –σε συνεργασία με τους Σίντνεϊ Πάουελ, Ράσελ Ράμσλαντ, Λ.Λιν Γουντ, Μάικ Λιντέλ, Πάτρικ Μπερν, Λου Ντομπς, τα Fox News, Fox Business, Newsmax, One America News Network, The Epoch Times και άλλους ομοϊδεάτες συμμάχους και μέσα ενημέρωσης που ήταν αποφασισμένοι να προωθήσουν ένα ψευδές αφήγημα για τις εκλογές του 2020– ο ιδρυτής και οι εργαζόμενοι της Dominion παρενοχλήθηκαν και δέχτηκαν απειλές θανάτου και η Dominion υπέστη άνευ προηγουμένου, ανεπανόρθωτη ζημία», αναφέρεται στην αγωγή, έκτασης 107 σελίδων, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολούμπια.

«Η Dominion προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της με βάση το αστικό δίκαιο, να λάβει αποζημίωση και να υπερασπιστεί τον εαυτό της, τους εργαζομένους της και την εκλογική διαδικασία», προστίθεται στο κείμενο.

Στο κείμενο της αγωγής περιλαμβάνονται οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Τζουλιάνι –τις οποίες η εταιρεία αποκαλεί «Μεγάλο Ψέμα»– στο Twitter, σε podcast και σε συνεντεύξεις του στην τηλεόραση και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται επίσης ότι ο Τζουλιάνι διέδιδε ότι η Dominion χρησιμοποιεί «το λογισμικό μιας εταιρείας από τη Βενεζουέλα που έχει χρησιμοποιηθεί για νοθεία σε εκλογές σε άλλες χώρες» και ότι «διευθύνεται από ανθρώπους που έχουν στενή σχέση με τον (πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς) Μαδούρο και (τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο) Τσάβες.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι ο Τζουλιάνι συνέχισε να προβάλει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης στο Twitter και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συγκέντρωση των υποστηρικτών του Τραμπ, λίγο πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. «Επίσης, χθες το βράδυ, ένας από τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν αυτά τα μηχανήματα της απάτης βρήκε αυτό που πιστεύει ότι είναι καθοριστική απόδειξη ότι τουλάχιστον στο τελευταίο 10-15% των ψήφων που καταμετρήθηκαν, οι ψήφοι αλλάχθηκαν σκόπιμα», είχε δηλώσει ο Τζουλιάνι, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις και χωρίς να κατονομάσει τον «ειδικό» αυτόν.

Ένας εργαζόμενος της Dominion, ο Έρικ Κούμερ, έχει προσφύγει κατά της εκστρατείας του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να κρύβεται γιατί δέχτηκε απειλές θανάτου από υποστηρικτές του πρώην προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Dominion έχει υποβάλει αγωγή και κατά της πρώην δικηγόρου του Τραμπ Σίντνεϊ Πάουελ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ζητώντας αποζημίωση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter