ΗΠΑ: Εξαρθρώθηκε το δίκτυο κυβερνοεπιθέσεων Hive που απέσπασε 100 εκατ. δολάρια από λύτρα

ΗΠΑ: Εξαρθρώθηκε το δίκτυο κυβερνοεπιθέσεων Hive που απέσπασε 100 εκατ. δολάρια από λύτρα

Την εξάρθωση ενός από τα σημαντικότερα δίκτυα κυβερνοεπιθέσεων με κακόβουλο λογισμικό παγκοσμίως, το Hive, εξάρθρωσαν οι αμερικανικές και οι γερμανικές αρχές την Πέμπτη.

Οι διακομιστές της οργάνωσης κατασχέθηκαν και η ομοσπονδιακή αστυνομία έθεσε υπό τον έλεγχό της τον ιστότοπό της στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web), τον ανώνυμο διαδικτυακό ιστό που δεν χρησιμοποιούν οι απλοί χρήστες.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας, της Ολλανδίας και τη Europol, αποκάλυψε ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται και όσοι εμπλέκονται με το Hive είναι αντιμέτωποι με την προοπτική σύλληψης. Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο φέρεται να στοχοποίησε συνολικά 1.500 επιχειρήσεις και οργανισμούς σε 80 χώρες.

Η οργάνωση Hive εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2021 και φέρεται ότι απέσπασε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από λύτρα.

Τα μέλη της διείσδυαν σε πληροφοριακά συστήματα με παράνομο λογισμικό, κρυπτογραφούσαν τα δεδομένα των εταιρειών και απαιτούσαν να τους καταβληθούν λύτρα για να απεμπλέξουν τα δίκτυα.

Πηγή: Bloomberg

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter