ΗΠΑ – FED: Τρεις στους 10 δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά

ΗΠΑ – FED: Τρεις στους 10 δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά

Μπορεί η γενικότερη οικονομική κατάσταση των αμερικανικών νοικοκυριών να καταγράφει μια μικρή βελτίωση, ωστόσο, έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, εμφανίζει περίπου τρεις στους 10 Αμερικανούς να δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές, οικονομικές δυσκολίες.

Συνολικά, 73 εκατομμύρια ενήλικες, κυρίως ισπανόφωνοι και αφροαμερικανοί, «δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα», αναφέρει η Fed στην έκθεσή της για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, το 2016. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (44%) δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν μια έκτακτη δαπάνη, ύψους 400 δολαρίων, παρά μόνο αν αναγκαστούν να πουλήσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο τους ή αν πάρουν δάνειο.

Οι ιατρικές δαπάνες, θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης στην Ουάσινγκτον, συνιστούν ένα πολύ μεγάλο βάρος για τα νοικοκυριά. Το 2016, το 10% χρωστούσε ακόμη χρήματα από ιατρικά έξοδα που είχε κάνει τον προηγούμενο χρόνο.

«Μελανό σημείο» αποτελούν επίσης τα φοιτητικά δάνεια: το ένα τρίτο όσων έλαβαν δάνειο, για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, καθυστερεί να αποπληρώσει τις δόσεις του.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κατάσταση των νοικοκυριών στις ΗΠΑ είχε βελτιωθεί ελαφρά το 2016: το 70% των οικογενειών δήλωνε ότι έχει οικονομική άνεση ή ζει αξιοπρεπώς. Το 2015, το ποσοστό αυτό ήταν 69% και το 2013 μόλις 62%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter