ΗΠΑ: Η αστυνομία αναζητά τους γονείς του 15χρονου που σκότωσε τους συμμαθητές του

ΗΠΑ: Η αστυνομία αναζητά τους γονείς του 15χρονου που σκότωσε τους συμμαθητές του

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους γονείς του εφήβου που σκότωσε τους τρεις συμμαθητές του σε λύκειο του Μίσιγκαν. Έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος τους, επειδή αγόρασαν στον γιο τους ένα όπλο ως χριστουγεννιάτικο δώρο, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τα προειδοποιητικά σημάδια.

Σε βάρος του Τζέιμς και της Τζένιφερ Κράμπλεϊ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Είχαν κληθεί να εμφανιστούν σε δικαστήριο σήμερα, τρεις ημέρες αφού ασκήθηκε δίωξη στον γιο τους, τον 15χρονο Ίθαν.

Ο σερίφης της κομητείας του Όκλαντ Μάικλ Μπούτσαρντ είπε στο CNN ότι η αστυνομία τους αναζητά αφού ο δικηγόρος τους είπε ότι οι Κράμπλεϊ σταμάτησαν να απαντούν στα μηνύματά του.

«Αν νομίζουν ότι θα ξεφύγουν, δεν πρόκειται» είπε ο σερίφης, προσθέτοντας ότι «πλήθος» ντετέκτιβ και πράκτορες του FBI τους αναζητούν.

Τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση στο σχολείο, ο Ίθαν συνόδευσε τον πατέρα του σε ένα τοπικό οπλοπωλείο, όπου ο Τζέιμς Κράμπλεϊ αγόρασε το ημιαυτόματο όπλο. Αργότερα, την ίδια ημέρα, ο Ίθαν ανήρτησε φωτογραφίες του όπλου σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Μόλις πήρα τη νέα ομορφιά μου σήμερα». Την επομένη η μητέρα του έγραψε ότι οι δυο τους «δοκιμάζουν το νέο χριστουγεννιάτικο δώρο του».

Με βάση τη νομοθεσία του Μίσιγκαν απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να αγοράζουν ή να κατέχουν όπλα. Κάποιες εξαιρέσεις γίνονται μόνο για την περίπτωση αδειούχων κυνηγών, υπό τον όρο ότι θα επιβλέπονται από έναν ενήλικα.

«Οι κατηγορίες (σε βάρος των γονιών) έχουν ως στόχο να λογοδοτήσουν όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την τραγωδία, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα: ότι οι κάτοχοι όπλων έχουν ευθύνη», τόνισε η εισαγγελέας του Όκλαντ Κάρεν ΜακΝτόναλντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter