ΗΠΑ: Η δικαιοσύνη έδωσε «ασίστ» 3.6 δισ. δολαρίων σε Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό

ΗΠΑ: Η δικαιοσύνη έδωσε «ασίστ» 3.6 δισ. δολαρίων σε Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό

Η αμερικανική δικαιοσύνη έδωσε το «πράσινο φως» στον Ντόναλντ Τραμπ για τη χρησιμοποίηση ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, ώστε να προχωρήσει στο χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον «κουμπαρά» του Πενταγώνου, ώστε να δώσει σάρκα και οστά σε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους του, την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. 

Τον Δεκέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε τη χρήση αυτών των κονδυλίων, που προορίζονταν για την ανέγερση τείχους μήκους 8000 χλμ στα νότια σύνορα της χώρας, με το κριτήριο ότι η κήρυξη από τον Τραμπ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο είναι παράνομη.

Έπειτα από επείγουσα προσφυγή της αμερικανικής κυβέρνησης, εφετείο της Νέας Ορλεάνης ανέστειλε την ισχύ της απόφασης εν αναμονή της εξέτασης επί της ουσίας της υπόθεσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε πρόσφατα μια ανάλογη απόφαση που ελήφθη από ένα άλλο δικαστήριο» εξήγησε το δικαστήριο, αναφερόμενο στην απόφαση που είχε λάβει τον Ιούλιο το πλέον υψηλόβαθμο δικαστικό ίδρυμα της χώρας, το οποίο έχει ήδη επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικών κονδυλίων 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή τμήματος του τείχους.

Η δικαιοσύνη «μας έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του τείχους, που είναι απολύτως απαραίτητο για τα νότια σύνορα», ανέφερε ο Τραμπ σε «τιτίβισμά» του. «Ολόκληρο το τείχος βρίσκεται πλέον υπό κατασκευή ή είναι έτοιμο να ξεκινήσει» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1215268595707543552

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter