ΗΠΑ: Η εγγονή του Ντίσνεϊ καταγγέλλει την εταιρεία: Ο διευθύνων πληρώνεται 65 εκ. δολαρια το χρόνο, 1400 φορές τον μισθό ενός εργαζόμενου

ΗΠΑ: Η εγγονή του Ντίσνεϊ καταγγέλλει την εταιρεία: Ο διευθύνων πληρώνεται 65 εκ. δολαρια το χρόνο, 1400 φορές τον μισθό ενός εργαζόμενου

Όταν κάποια με το όνομα Ντίσνεϊ μιλαει για την εταιρεία Ντίσνεϊ, ο κόσμος ακούει. Αν επικρίνει μάλιστα την εταιρεία , την ακούει περισσότερο. 

Η Αμπιγκειλ Ντίσνεϊ δεν έχει καμία ευθύνη στην εταιρεία που ίδρυσαν ο παππούς της Ρόι Ντίσνεϊ και ο θείος της Γουολτ Ντίσνεϊ .Απλως φέρει το πιο αριστοκρατικό όνομα της βιομηχανίας ψυχαγωγίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αμπιγκειλ προκάλεσε πάταγο ομως με τασχόλιά τηα σχετικά με τον μισθό του Διευθυνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Μπομπ Ιγκερ . Σύμφωνα με την Αμπιγκειλ Ντίσνεϊ , ο μισθός του Iger είναι “τρελό πράγμα “. Ο Ιγκερ αμοίβεται ετησιως με 65,6 εκατομμύρια δολάρια.Δηλαδη 1400 φορές περισσότερα από όσα παίρνει ένας μέσος εργαζόμενος στην εταιρεία

Η Αμπιγκειλ Ντίσνεϊ , 59 ετών, είναι η κόρη του Ρόι Ντίσνεϊ, του τελευταίου από την οικογένεια που έπαιξε ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας. Είναι η εγγονή του Ρόι Ο Ντίσνεϊ, ο οποίος ίδρυσε το στούντιο κινούμενων σχεδίων το 1923 με τον αδελφό του Γουόλτ . Η Αμπιγκειλ έχει κάνει καριέρα ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και, επιπλέον, έχει μεγάλη δράση ως ακτιβίστρια και φιλάνθρωπος. Είναι μέλος του ομίλου των Εκατομμυριούχων Πατριωτών , που υποστηρίζουν την αύξηση των φόρων για τους πλούσιους και τη μείωση των ακραίων μισθολογικών διαφορών.

Η Αμπιγκειλ συμμετείχε σε μια διάσκεψη με θέμα τον «ανθρώπινο καπιταλισμό» και εκεί είπε στους παρευρισκόμενους ότι ο ετησιος μισθος του Μπόμπ Ιγκερ ύψους 65,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 ακούγεται «τρελό» γι ‘αυτήν . «τέτοιες αποζημιώσεις σε ανώτερα στελέχη έχουν διαβρωτική επίδραση στην κοινωνία» τόνισε η Αμπιγκειλ . Σύμφωνα με μελέτη της Equilar Consulting, ο ετησιος μισθός του Ιγκερ είναι 1.424 φορές μεγαλυτερος από τις απολαβες ενός μέσου υπαλλήλου της εταιρείας The Walt Disney Company.

Η Αμπιγκειλ είπε στους συμμετέχοντες ότι πρόσφατα συνομίλησε με υπαλλήλους της Disneyland στην Καλιφόρνια. Με την πάροδο του χρόνου, είπε, έχουν βιώσει μείωση των παροχών και σε πολλές περιπτώσεις αγωνίζονται να πληρώσουν για βασικές ανάγκες όπως την ιατρική περίθαλψη . “Μου αρέσει ο Μπόμπ Ιγκερ . Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: Νομίζω ότι είναι καλός άνθρωπος. Αλλά όταν πήρε το μπόνους του πέρυσι, έκανα τον υπολογισμό και κατάλαβα ότι θα μπορούσε να δώσει προσωπικά, από την τσέπη του, αύξηση 15% σε όλους όσους δούλεψαν στη Disneyland και ακόμα σε οσους αποχώρησαν, κάπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει λοιπόν ένα σημείο από το οποίο πάρα πολλά περιστρέφονται .Αυτο το σημείο είναι γύρω από την κορυφή του συστήματος σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που έχουν πάρα πολλά χρήματα. Υπάρχει κάτι τέτοιο.

Η απάντηση της Disney

Εκπρόσωπος της Disney απάντησε στην Αμπιγκειλ Ντίσνεϊ με την ακόλουθη δήλωση: «Η Disney έχει πραγματοποιήσει ιστορικές επενδύσεις για να επεκτείνει τα κέρδη της αλλά και να βοήθησει τους εργαζομένων μας, εφαρμόζοντας ένα αρχικό ωρομίσθιο 15 δολαρίων στη Disneyland που είναι διπλάσιο του ομοσπονδιακού ελάχιστου μισθού και δεσμεύοντας 150 εκατομμύρια δολάρια για μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία που δίνει στους εργαζόμενούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα πλήρες δωρεάν πανεπιστημιακό ή επαγγελματικό πτυχίο ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter